Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer
  • Tid 60 min
  • Ugn 175º

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

0 (0 betyg)

Auberginen lagar sig själv i ugnen, resultatet blir en örtigt och syrlig delikatess.

  • Tillagningstid 60 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 2 auberginer i 2 cm skivor
  • 4 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad mynta
  • 200 g fårost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Garnering:
  • 2 msk färsk mynta
  • 1 dl hackade valnötter
  • 100 g blandad sallad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Pensla aubergineskivorna med det mesta av oljan och lägg dem på en plåt. Stek dem i mitten av ugnen tills de är mjuka, cirka 25 minuter.

  2. 2

    Fräs lök och vitlök i resten av oljan, tillsätt myntan och fräs lite till. Lägg i osten och smula sönder den med en gaffel så att den smälter. Tillsätt crème fraiche, mjölk, salt och peppar och låt koka upp.

  3. 3

    Lägg de stekta auberginerna lite omlott i en ugnsform, häll över ostsåsen. Gratinera i mitten av ugnen 25-30 minuter. Servera med gröna blad och garnera gärna med valnötter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar