Chokladbollar

Ingredienser

40 st
  • 100 g margarin eller smör
  • 1,5 dl socker
  • 1 msk vanillinsocker
  • 3 msk kakao
  • 2 msk vatten eller starkt kallt kaffe
  • 5 dl havregryn

Garnering:

  • kokosflingor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Ta fram matfettet i förväg så att det är mjukt. Rör ihop fett och socker. Blanda sedan i vanillinsocker, kakao, vatten och havregryn till en jämn massa. Bred ut kokosflingorna på en tallrik. Rulla massan till bollar och rulla dem i flingorna.

Förvara dem kallt i burk med lock.

Tål inte allt

Utan mjölk: Använd mjölkfritt margarin. Utan gluten: Byt ut havregrynen mot 3½ dl boveteflngor. Receptet är laktoslågt och utan ägg.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (2 stycken)

  • Gott men har aldrig smakat��

    av Emelie, 20 november 2014
  • Har inte smakat än

    av Emelie, 25 oktober 2014

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!