Chokladbollar

Chokladbollar

4.25 (4 betyg)

  • Ingredienser 7

Ingredienser

40 st
  • 100 g margarin eller smör
  • 1.5 dl socker
  • 1 msk vanillinsocker
  • 3 msk kakao
  • 2 msk vatten eller starkt kallt kaffe
  • 5 dl havregryn
Garnering:
  • kokosflingor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Dela

Dela detta recept

Gör så här

  1. 1

    Ta fram matfettet i förväg så att det är mjukt. Rör ihop fett och socker. Blanda sedan i vanillinsocker, kakao, vatten och havregryn till en jämn massa. Bred ut kokosflingorna på en tallrik. Rulla massan till bollar och rulla dem i flingorna.

  2. 2

    Förvara dem kallt i burk med lock.

Tål inte allt

  1. 1

    Utan mjölk: Använd mjölkfritt margarin. Utan gluten: Byt ut havregrynen mot 3½ dl boveteflngor. Receptet är laktoslågt och utan ägg.

Dela

Dela detta recept

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britt Sanderö

    Jättegoda jag använde fiberhavregryn

  • alexandra

    Nu ska jag baka har precis handlad i coop♥♥ jag lemnar en kommentar när jag har smakat

  • Emelie

    Gott men har aldrig smakat��

  • Emelie

    Har inte smakat än