Carpaccio
  • Tid 15 min

Carpaccio

3.52 (69 betyg)

Oxfilé kommer verkligen till sin rätt i denna lyxiga förrätt på tunt, tunt skivad rå filé med parmesan, pinje, olivolja!

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g oxfilé, fryst som halvtinats
Smaksättning:
  • 0.5 msk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 0.5 dl fin olivolja
  • 1 dl balsamvinäger, reducerad till hälften
  • 50 g rucola
  • 2 dl riven parmesan
  • 1 dl rostade pinjenötter
Smaksättning svensk variant:
  • 0.5 msk flingsalt
  • 2 msk riven pepparrot
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 4 msk hackad persilja
  • 4 msk brynt smör
Smaksättning asiatisk variant:
  • 0.5 msk flingsalt
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 chili, urkärnad, finhackad
  • 1 dl cashewnötter, rostade, hackade
  • 1 dl färsk koriander, hackad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Dela

Dela detta recept

Gör så här

  1. 1

    Skär oxfilén så tunt som möjligt med välslipad kniv eller skärmaskin. Det är enklast om köttet är halvtinat. Lägg plastfolie på en skärbräda och lägg på ¼ av köttskivorna. Lägg en bit plastfolie ovanpå och banka ut köttet riktigt tunt med handen.

  2. 2

    Fortsätt så med resten av köttskivorna och vänd efter hand upp dem på stora tallrikar, lite omlott. Salta, peppra, ringla över olja och balsamvinäger. Toppa med rucola, parmesan och pinjenötter. Eller välj någon av de andra smaksättningarna!

Reducering av balsamvinäger

  1. 1

    Koka ihop vinägern till en trögflytande konsistens, cirka fem minuter. Det finns även färdigreducerad, så kallad balsamicosirap, att köpa.

Dela

Dela detta recept

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar