Broccolisoppa med ädelosttoast
  • Tid 20 min
  • Ugn 225º-Grill

Broccolisoppa med ädelosttoast

3.39 (23 betyg)

Den gröna, groda broccolisoppan är fylld av nyttiga vitaminer.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 225º-Grill

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g färsk broccoli
  • 25 g smör
  • 1 hackad gul lök
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk riven muskotnöt
  • ev rädisgroddar eller solrosskott
Ädelosttoast:
  • 1 röd paprika
  • 140 g skivad ädelost
  • 4 skivor mjukt bröd
  • 50 g grovhackade valnötter
  • 2 msk olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Skär broccolin i buketter och skiva de grova stjälkarna.

  2. 2

    Smält smöret i en rymlig kastrull och fräs lök och de skivade stjälkarna några minuter. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka 5 minuter tills stjälkarna är mjuka. Lägg i buketterna och koka ytterligare 7 minuter.

  3. 3

    Tillsätt grädde och mixa soppan slät. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Garnera eventuellt med rädisgroddar eller solrosskott.

Ädelost toast

  1. 1

    Lägg paprika och ädelost på brödskivorna, strö över nötterna och ringla över olja. Gratinera tills nötterna fått färg, 5-10 minuter.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kristina

    Tips! Ha med några potatisar, det reder soppan

  • Linda Åkerlid

    Lite broccoli gör det mustigare

  • Martha

    Jättegod soppa! Enkel och snabb att göra, dottern älskade den!