Bönotto
  • Tid 20 min

Bönotto

4.18 (22 betyg)

Både krämig och smakrik rätt med bönor, ost, tomat, aubergine och zucchini. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g cannellinibönor på burk, (bruttovikt)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2 msk smör
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • salt och peppar
  • 2 dl Grana padano, finriven
Till servering
  • 2 tomat
  • 250 g zucchini
  • 250 g aubergine
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Skölj bönorna och låt rinna av. Mosa hälften med en gaffel till en kräm. Fräs lök och vitlök i en traktörpanna med olja. Tillsätt hela och mosade bönor, vatten, kycklingbuljongtärning och smör. Låt puttra några minuter, rör då och då.

  2. 2

    Skär tomat, zucchini och aubergine i skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek allt till fin färg på båda sidor, salta lätt. Smaka av bönorna med citron, salt och peppar. Vänd ner det mesta av den rivna osten och toppa med resten vid servering. Servera bönorna med de stekta grönsakerna.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sarah

    Supergott!! Går snabbt och är enkelt att laga, bland det godaste jag ätit på länge!

  • Kristin

    Gott men väldigt vattning. Skulle ha mindre vatten om jag gjorde igen.