Bönköttbullar med gräddsås
  • Tid 30 min

Bönköttbullar med gräddsås

3.71 (7 betyg)

Spännande köttbullar där färsen blandas med mosade bönor och serveras i en klassisk gräddsås.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg potatis
  • 400 g nötfärs
  • 400 g kokta vita bönor på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 dl rårörda lingon
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Koka potatisen i saltat vatten. Blanda färsen med mosade bönor, lök, salt och peppar. Forma till runda bollar med blöta händer. Stek köttbullarna i smör till fin färg, ca 5 min.

  2. 2

    Lyft köttbullarna ur stekpannan och häll på vatten i pannan. Tillsätt grädde, soja och en stor sked av lingonen. Rör om och smaka av såsen med salt och peppar.

  3. 3

    Lägg ner köttbullarna i såsen och servera direkt ur stekpannan med kokt potatis och rårörda lingon.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Ta köttbullarna ur stekpannan precis innan de är genomstekta De blir klara av eftervärmen i såsen och blir då extra saftiga.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Ann-Britt: Vad gäller qournfärs så är det torrare än nötfärs så prova eventuellt att tillsätta ströbröd och ägg. Det går utmärkt att byta ut lingonsylt mot gelé.

  • Ann-Britt

    Lagade denna rätt med quornfärs i stället för köttfärs. Svårt att få smeten att hålla ihop. Vad kan jag tillsätta? Går det att byta ut lingonsylt mot gelé och vilken mängd i så fall? Rätten var jättegod och kommer att lagas många gånger!