Blåbärssemifreddo
  • Tid 40 min + 3 tim i frys

Blåbärssemifreddo

3.5 (8 betyg)

Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette

  • Tillagningstid 40 min + 3 tim i frys
  • Ingredienser 8

Ingredienser

8 portioner
  • 450 g frysta blåbär
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 3 dl vispgrädde
Till garnering
  • 1 dl färska blåbär
  • 50 g vit choklad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg ut blåbären på ett fat att tina något. Separera äggulor och vitor. Vispa äggvitan till ett skum med elvisp. Häll i ½ dl socker och vispa till ett fast skum.

  2. 2

    Mixa äggulorna med resten av sockret och fröna ur vaniljstången med en mixerstav. Spara 1 dl av blåbären till garnering. Tillsätt resterande blåbär och yoghurten. Mixa slätt.

  3. 3

    Vispa grädden fluffig och vänd försiktigt ner den i blåbärssmeten med en slickepott. Vänd därefter varsamt ner skummet av äggvita och socker. Häll smeten i en form (ca 1 ½ liter). Låt stå i frysen minst 3 timmar.

  4. 4

    Toppa med de sparade blåbären, fyll ev på med färska bär, vid servering. Riv över chokladen. Semifreddon behöver ev tas ut ur frysen 10–20 min före servering om den blivit riktigt hård.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Orvar

    Orvar