Basmarinad till kött och fågel

Ingredienser

1 st
  • 3 msk olja
  • 1 msk soja
  • 1 msk vinäger, vin eller pressad citrusfrukt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 1 tsk valfri smaksättning av curry, ingefära, kajennpeppar, chilipulver, garam masala
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Blanda marinaden i en kraftig plastpåse. Lägg i det som ska marineras och knyt ihop så att påsen blir tät. Kött och fågel marineras 2 timmar eller mer. Vänd påsen ett par gånger under tiden.

Låt marinaden rinna av och torka ytan innan du grillar så undviker du eldslågor och os. Salta helst maten efter grillningen.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Bli först att lämna ett betyg!

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!