Äppelpaj med mandelmassa
  • Tid 90 min
  • Svårighetsgrad Medel

Äppelpaj med mandelmassa

3.04 (78 betyg)

Underbar äppelpaj toppad med råsocker.

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 9
  • Svårighetsgrad Medel

Ingredienser

8 portioner
  • 125 g smör
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 ägg
Fyllning:
  • 450 g syrliga äpplen
  • 250 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl råsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform ca 26 cm i diameter. Låt vila i kylskåp ca 30 minuter. Värm ugnen till 200º. Skala eventuellt äpplena, kärna ur och skär dem i klyftor. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa, ägg och mjölk. Häll smeten i pajformen. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. Strö över råsockret.

  2. 2

    Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter.

Servering

Servera ljummen eller kall, gärna med vaniljsås, vaniljglass eller lättvispad grädde.
Sätt ett betyg

7 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Irene

    Jag har ändrat mig, det här är det bästa jag någonsin har ätit!

  • Irene

    Jag kommer inte att göra den igen.

  • Petter

    Ny överskrift?! "Omelett med äpple och mandelmassa" Inte god.

  • Lisa

    Jättegod, kan rekommenderas !

Visa fler