Aubergine med saffransyoghurt
  • Tid 45 min

Aubergine med saffransyoghurt

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 2 stora auberginer (800 g)
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 0.5 dl inlagda röda jalapeño
  • 2 tsk svarta sesamfrön
Saffransyoghurt:
  • 0.5 g saffran
  • 3 msk hett vatten
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 liten riven vitlöksklyfta
  • 2 dl yoghurt 10%
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Skär auberginerna i centimetertjocka skivor. Hetta upp en grillpanna eller stekpanna. Stek skivorna tills de är mjuka och gyllene (med fina grillränder om du har en grillpanna). Stek på ganska låg värme ca 5 min per sida.

  2. 2

    Blanda saffranet med vatten, vitlök och olja och låt dra ca 15 min. Tillsätt yoghurten och rör till en slät sås. Smaka av med salt.

  3. 3

    Lägg aubergineskivorna på ett serveringsfat, salta. Ringla på såsen. Strö över persilja, hackad chili och ev sesamfrön.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Servering

Med ris och sallad blir bufférätten en god middag.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om du använder grillpanna, pensla skivorna med oljan istället så blir det inte så osigt.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar