Mer Smak 3 - 2018

I Mer Smak nummer 3 får du påskens godaste meny, frestade fika och årets påsktårta. Godare än så här blir inte påsken!

Äntligen påsk igen – denna opretentiösa högtid där det finns tid att verkligen njuta av mat och vänner. Du får recepten till påskens godaste meny, signerad våra egna mästerkockar Sara Begner och Danielle Brookes. De frestar bland annat med lammracks, äggsallad med löjrom och miniblinier med lax. Är du mer inne på ett grönt påskbord hittar du inspiration till nya, gröna påskfavoriter med sällskap av ägg på Vegosidorna.  

Men livet pågår ju som vanligt före och efter påsk, och kräver sin vardagsmatslust. I Vardagsakuten rycker Sara Begner ut och inspirerar familjen Mohammadi till middagar med fantasi som hela familjen gillar. I lilla matjobbet får vi hjälp av hälsoprofessorn Maj-Lis Hellenius att laga ljuvligt goda och härligt hälsosamma pastarätter. Och så är den efterfrågade Barnens kockskola tillbaka, den här gången med ett enkelt recept på fattiga riddare.   

Men påsken är ju också sötsakernas högtid. Sötsaksdrottningen Mia Öhrn delar med sig av sitt mest frestande påskfika: cupcakes med grädde, kladdkaka med inbakade godisägg och mjuk citronkaka ... Och självklart bjuder Sara Begner traditionsenligt på påskens godaste tårtrecept, i år med frasig nötmaräng och kaffesmörkräm.

Godare än så här blir inte påsken!

Mer Smak nummer 3 landar i brevlådan 19-21 mars. 

Läs hela numret av Mer Smak nr 3, 2018 (pdf)

Logga in för att läsa tidigare nummer av Mer Smak.