Coop skänker pengar till Haiti

Under februari månad kommer Coop skänka 1 krona per såld produkt ur Coop Änglamarksortimentet till Röda Korsets hjälpinsatser i Haiti. – Det är självklart att vi ska bidra, säger Lars Idermark, vd och koncernchef för KF.

– Haiti är i extremt stort behov av hjälp och vi vill precis som alla andra göra något för att bidra. Det här är en aktivitet som vi hoppas ska kunna ge ett väsentligt bidrag till det viktiga hjälparbete som just nu pågår. KF och Coop bedriver sedan drygt 50 år tillbaka biståndsarbete genom organisationen Kooperation Utan Gränser, men eftersom den inte har någon verksamhet i Haiti kommer bidraget istället gå till Röda Korset, säger Lars Idermark.

KF, Coop och konsumentföreningarna har gemensamt diskuterat hur man på bästa sätt skulle kunna hjälpa invånarna på Haiti.
– Att vi skulle bidra var självklart, frågan var bara hur det skulle ske och nu har vi hittat en bra lösning, säger Lars Idermark.
En normal månad säljer Coop cirka 2 miljoner produkter ur Coops Änglamarksortiment. Hur stor summa konsumentkooperationen skänker till Röda Korsets hjälparbete i Haiti beror naturligtvis på hur mycket kunderna handlar.
– Coops medlemmar har en stark vilja att hjälpa. Vi vet att det gäller nu också, säger Lars Idermark.
Coop Änglamark är Coops eget varumärke inom ekologi och miljö. Sortimentet som har funnits i över 25 år består av över 300 olika produkter från rengöring och hygien till mat.
Läs mer om Änglamark