Tillfälliga förändringar i samband med Covid-19

Just nu handlar många online på coop.se, vi jobbar på så fort vi kan och passar på att skicka ett stort tack till våra kunder för det vänliga tålamod och stöd vi möter.

Svarstiderna från vår kundservice är något längre än vanligt på grund av högre belastning. Har du ett ärende, förbered dig med ordernummer och vad ärendet gäller för att underlätta för våra medarbetare att hjälpa dig snabbare. 

På Coop följer vi noggrant Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring covid-19 och anpassar verksamheten utifrån det. Med anledning av den nuvarande utvecklingen och den oro som en del kan känna, har vi genomfört några temporära förändringar.

  • Vi har infört extra noggranna rutiner i hela verksamheten kring hygien och städrutiner. Alla våra chaufförer säkerställer god handhygien, bland annat genom att använda handsprit. Vi har dessutom utökat våra städrutiner i leveransbilar, på våra lager och kontor. Säkerhetsåtgärder för vår personal enligt Folkhälsomyndigheten och UDs rekommendation gäller för resor till de drabbade områdena.
  • Vi har tillfälligt pausat möjligheten för våra kunder att returnera tomma bärkassar genom chaufför eller Hämta-tjänsten.

Här kan du läsa om Folkhälsomyndighetens information:  

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/coronavirus/fragor-och-svar-om-nytt-coronavirus/ 

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/reserekommendationer-fran-ud/ 

Hjälp till seniorer

För att underlätta för seniorer, 70 plus, adderar vi särskilda leveranstider som är reserverade för den här gruppen, så att de kan beställa och få sina matvaror levererade hem till dörren. 

Coop har även ett samarbete med den ideella organisationen Äldrekontakt. Organisationen har ett nätverk på cirka 1 000 volontärer i 35 kommuner runt om i landet som nu hjälper äldre med matinköp. Kontakten med de äldre sker per telefon, vilket är mycket uppskattat. Matkassen lämnas utanför dörren för att minska risken för smittspridning. Läs mer här.

Tips när du handlar:

  1. Börja med att allra först logga in.
  2. Reservera din leveranstid (klicka på den gröna klock-symbolen i överkant på sidan).
  3. Nu kan du gå vidare och gör dina inköp.

Här hittar du tydliga instruktioner om hur du genomför ett köp.

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna rörande ditt köp.

Hör av dig om du har frågor!

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna rörande ditt köp.

Här hittar du en steg för steg guide till din köpresa på Coop.se

Om du har fler frågor är du varmt välkommen att kontakta vår Kundservice på 0771-17 17 17 eller via mail.