Sara, ansvarig för kött- och charkdisken

Sedan 14 år tillbaka har Sara jobbat i butik och idag är hon boss över kött- och charkdisken.

- Jag har trivts bra sedan dag ett och kan inte komma på någonting annat som jag hellre skulle vilja göra, säger hon.

Jag blir extra nöjd när någon kund säger ”åh vad du är glad och trevlig, nu blev jag glad”.

Sara började jobba i butik väldigt tidigt, ett extrajobb ledde efter några år till den heltidstjänst hon sitter på idag. Under åren i butik har hon gått några av Coops utbildningar för att utvecklas ännu mer, kurserna har bland annat tagit upp hur man bemöter kunder på rätt sätt. Och kundkontakten är någonting som Sara tycker är väldigt viktigt.

- Vi har väldigt många stamkunder och äldre människor som besöker butiken. Det är deras sociala bit att gå ut och träffa oss, vi finns ju alltid här. Men det gäller att komma ihåg och heja och prata med nya kunder med, inte bara de man känner igen.

Idag bestämmer och beställer Sara vad som ska finnas i kött- och charkdsiken och det är just beställningsdelen som skiljer hennes arbetsuppgifter från en butiksäljares uppgifter, annars gör de i princip samma saker.

- Jag tycker det är viktig att ta hem och provsmaka många charkprodukter så man kan prata för det man säljer. Kunderna ställer en hel del frågor men har man smakat och lyssnat på säljarna, som kan sina produkter väldigt bra, så brukar det aldrig vara något problem att guida rätt.

Hur ser en vanlig dag ut?

- Jag och chefen börjar jobba halv sju. När plocklaget sedan kommer vid åtta så är varorna fördelade och vi hjälps åt att plocka i kött- och charkdisken, ordna i mejeriet och fylla på i frukt- och gröntavdelningen. Sedan gör vi beställningar och tar lunch. Under eftermiddagen sitter jag i kassan och så fyller jag på varor som tagit slut under dagen. Vi brukar även kolla så det finns etiketter på alla produkter, dagarna går snabbt!

Vad är det roligaste med ditt jobb?

- Att ingen dag är den andra lik. Man vet aldrig vilka kunder som kommer in och vilket humör de är på. Jag blir extra nöjd när någon kund säger "åh vad du är glad och trevlig, nu blev jag glad", då vet jag att jag gör mitt jobb rätt. Sedan är det såklart roligt att få bra försäljningssiffror i butiken också.

Vad är utmaningen med dina arbetsuppgifter?

- Att köpa hem rätt mängd av allting, det lär man sig egentligen aldrig. Ena veckan kan det exempelvis pågå en kampanj och då säljer en vara slut. Sex veckor senare behöver det inte alls gå lika bra för produkten trots att den kostar lika mycket. Det gäller att ha välfyllda hyllor men aldrig få varorna att bli för gamla.

Relaterat innehåll

Jobba i butik

Att jobba på Coop är spännande och utvecklande. Brinner du, precis som vi, för service och sälj? Bra! Hos oss finns det möjlighet att växa.

5 skäl att jobba på Coop

Intresserad av att bli Coopare? Här är de fem främsta skälen till att folk väljer jobba hos oss.

Många jobb

Just nu pågår stora förändringar för att bli framtidens företag - häng med på förändringsresan!