Zuleikatårta med kokos och nektariner

Zuleikatårta med kokos och nektariner

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

En söt och god marängtårta fylld med gyllengul citronkräm.

Tillagningstid: 45 minuter + tid att kallna
Ugnstemperatur:175º-200º
12 bitar
  • Bottnar:
  • 6 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 200 g mixad mandel
  • Citronkräm:
  • 6 äggulor
  • 2 dl socker
  • 1 dl pressad citron
  • 1 citron, rivet skal
  • 100 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 2 tunt klyftade nektariner, persikor eller valfria bär
  • kokosflakes

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en fast marängsmet. Vänd ner mandeln. Rita två rundlar, 24 centimeter i diameter, på två bakplåtspapper. Fördela smeten på rundlarna. Grädda 15–20 minuter. Låt svalna.

Citronkräm

  1. Blanda äggulor, socker, pressad citron och rivet citronskal i en kastrull. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat. Ta kastrullen från värmen, klicka i smöret och rör tills smöret smält. Låt krämen kallna helt.
  2. Vispa grädden och blanda den med citronkrämen.
  3. Bred hälften av krämen på en botten, lägg på den andra bottnen och bred på resten av krämen. Garnera med frukt och kokosflakes.

Tips

Sista -minuten-variant av tårtan, byt ut bottnar mot färdiga marängbottnar och vänd ner 2 dl lemon curd i den vispade grädden.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Berit

2021-07-27

Festen ska det stå! 😁

Berit

2021-07-27

Min absoluta favorit. Hade den på 50 års-gesgen blir nog repris vid 60 i höst.

Zuleikatårta med kokos och nektariner
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Bottnar:
  • 6 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 200 g mixad mandel
  • Citronkräm:
  • 6 äggulor
  • 2 dl socker
  • 1 dl pressad citron
  • 1 citron, rivet skal
  • 100 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 2 tunt klyftade nektariner, persikor eller valfria bär
  • kokosflakes

Zuleikatårta med kokos och nektariner

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

En söt och god marängtårta fylld med gyllengul citronkräm.

Tillagningstid: 45 minuter + tid att kallna
Ugnstemperatur:175º-200º
12 bitar

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en fast marängsmet. Vänd ner mandeln. Rita två rundlar, 24 centimeter i diameter, på två bakplåtspapper. Fördela smeten på rundlarna. Grädda 15–20 minuter. Låt svalna.

Citronkräm

  1. Blanda äggulor, socker, pressad citron och rivet citronskal i en kastrull. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat. Ta kastrullen från värmen, klicka i smöret och rör tills smöret smält. Låt krämen kallna helt.
  2. Vispa grädden och blanda den med citronkrämen.
  3. Bred hälften av krämen på en botten, lägg på den andra bottnen och bred på resten av krämen. Garnera med frukt och kokosflakes.

Tips

Sista -minuten-variant av tårtan, byt ut bottnar mot färdiga marängbottnar och vänd ner 2 dl lemon curd i den vispade grädden.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Berit

2021-07-27

Festen ska det stå! 😁

Berit

2021-07-27

Min absoluta favorit. Hade den på 50 års-gesgen blir nog repris vid 60 i höst.