Zucchinirullar med rödbetssås och bulgur

Zucchinirullar med rödbetssås och bulgur

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Zucchinirullar fyllda med mozzarella och toppade med rödbetsyoghurt.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 4 dl bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Rödbetsyoghurt:
  • 1 dl inlagda rödbetor
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Zucchinirullar:
  • 2 zucchini
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g skivad mozzarella
  • 1 dl basilikablad
  • 1 ägg
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • Till garnering:
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt en buljongtärning koka med.
  2. Mixa rödbetorna. Blanda med övriga ingredienser till yoghurtsåsen.
  3. Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel. Lägg dem på en skärbräda, salta och peppra. Fördela mozzarellan på skivorna, strö över basilikablad och rulla ihop dem så hårt det går. Fäst eventuellt ihop dem med tandpetare.
  4. Vispa upp ägget i en skål och häll upp sesamfröna på en tallrik. Doppa zucchinirullarna först i äggsmeten och sedan i fröna. Stek dem runt om i smör och olja 7–8 minuter.
  5. Servera rullarna med nykokt bulgur och yoghurtsås. Garnera med ett par kvistar bladpersilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Wallen

2021-10-08

Hade bara svarta sesamfrön och tillsammans med den röda såsen såg detta ut som "halloween-mat", och smakade faktiskt urk! Rekommenderar INTE detta recept, inte ens med vita sesamfrön 😕

Carl Olof

2016-05-17

Gillar man omständiga recept, så välj den här rätten. Jag gör det inte, det tog mej 120 min, inte 30, att bli klar med det här. Jag försöker lära mej vegetariska rätter för att minska mitt köttätande, men av såna här recept blir jag alkoholiserad istället. Jag var tvungen att ta två whisky för att stå ut med pillandet och duttandet som pågick i det oändliga. Sånt här kan dom hålla på med i TV istället...

Theresia

2012-11-08

hjerth@live.se

Inger Mossfeldt

2012-04-27

Helt suveränt! Fler vego-recept önskas.

Malin

2012-04-24

Myxket gott! Kanske att man skulle kunna krydda upp det lite mer, men i övrigt väldigt bra.

Erja

2012-04-22

Supergott! Gärna flera vegorecept!

Maria

2012-04-18

Bra med flera gröna recept det uppskattas!!

Zucchinirullar med rödbetssås och bulgur
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 4 dl bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Rödbetsyoghurt:
  • 1 dl inlagda rödbetor
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Zucchinirullar:
  • 2 zucchini
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g skivad mozzarella
  • 1 dl basilikablad
  • 1 ägg
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • Till garnering:
  • bladpersilja

Zucchinirullar med rödbetssås och bulgur

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Zucchinirullar fyllda med mozzarella och toppade med rödbetsyoghurt.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt en buljongtärning koka med.
  2. Mixa rödbetorna. Blanda med övriga ingredienser till yoghurtsåsen.
  3. Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel. Lägg dem på en skärbräda, salta och peppra. Fördela mozzarellan på skivorna, strö över basilikablad och rulla ihop dem så hårt det går. Fäst eventuellt ihop dem med tandpetare.
  4. Vispa upp ägget i en skål och häll upp sesamfröna på en tallrik. Doppa zucchinirullarna först i äggsmeten och sedan i fröna. Stek dem runt om i smör och olja 7–8 minuter.
  5. Servera rullarna med nykokt bulgur och yoghurtsås. Garnera med ett par kvistar bladpersilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Wallen

2021-10-08

Hade bara svarta sesamfrön och tillsammans med den röda såsen såg detta ut som "halloween-mat", och smakade faktiskt urk! Rekommenderar INTE detta recept, inte ens med vita sesamfrön 😕

Carl Olof

2016-05-17

Gillar man omständiga recept, så välj den här rätten. Jag gör det inte, det tog mej 120 min, inte 30, att bli klar med det här. Jag försöker lära mej vegetariska rätter för att minska mitt köttätande, men av såna här recept blir jag alkoholiserad istället. Jag var tvungen att ta två whisky för att stå ut med pillandet och duttandet som pågick i det oändliga. Sånt här kan dom hålla på med i TV istället...

Theresia

2012-11-08

hjerth@live.se

Inger Mossfeldt

2012-04-27

Helt suveränt! Fler vego-recept önskas.

Malin

2012-04-24

Myxket gott! Kanske att man skulle kunna krydda upp det lite mer, men i övrigt väldigt bra.

Erja

2012-04-22

Supergott! Gärna flera vegorecept!

Maria

2012-04-18

Bra med flera gröna recept det uppskattas!!