Zucchinilasagne med skinka och ost
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Zucchinilasagne med skinka och ost

0 (0 betyg)

Lasagne med grönsaker skinka och ost.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

  • 2 zucchini
  • 1 tsk salt
  • 6 tomater, skivade
  • 160 g skivad rökt skinka
  • 100 g riven ost
  • 2 tsk torkad oregano
Bechamel
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Skär zucchini på längden i tunna skivor, gärna med mandolin eller osthyvel. Fördela på en skärbräda och strö på salt. Torka sedan av vätskan som släppt med hushållspapper. (efter ca 5 min)

Bechamel:

  1. 1

    Smält smör i en kastrull och vispa ner vetemjöl. Häll i mjölken i en tunn stråle under konstant vispning till en klumpfri sås.

  2. 2

    Låt sjuda tills såsen tjocknat, ca 3 min. Var försiktig så det inte fastnar i botten. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Varva sås, zucchini, tomater, skinka, riven ost och oregano i en ugnsform och avsluta med riven ost.

  4. 4

    Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Tills gratängen har en gyllene fin yta.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar