Zucchinikaka med valnötter

Zucchinikaka med valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Kanelkryddad saftig och smakrik kaka med valnötter och zucchini. Recept ur kokboken: Ta en kaka till av Mai-Lis Hellénius.

Tillagningstid: 20 min + 1 timme i ugn
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl olivolja
  • 1.5 dl mild lättyoghurt
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1.5 dl valnötter, hackade
  • 1 dl russin
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl grovt riven zucchini
  • 1 tsk kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Olja in och bröa en form som rymmer 1 ½ liter. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  2. Tillsätt olja, yoghurt och citron. Blanda valnötter och russin med resten av de torra ingredienserna.
  3. Krama ut vätskan ur den rivna zucchinin. Vänd ner till en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 50–60 min. Känn med provsticka. Låt kakan svalna innan den skärs upp i bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morotskaka

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Rulltårta med morotsfyllning

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pumpakaka

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Pumpapaj med pekannötter

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Chokladkaka med zucchini

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Pepparkakspaj med pumpa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pumpakaka med glasyr

Betyg
Betyg
(46)
Zucchinikaka med valnötter
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl olivolja
  • 1.5 dl mild lättyoghurt
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1.5 dl valnötter, hackade
  • 1 dl russin
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl grovt riven zucchini
  • 1 tsk kanel

Zucchinikaka med valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Kanelkryddad saftig och smakrik kaka med valnötter och zucchini. Recept ur kokboken: Ta en kaka till av Mai-Lis Hellénius.

Tillagningstid: 20 min + 1 timme i ugn
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Olja in och bröa en form som rymmer 1 ½ liter. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  2. Tillsätt olja, yoghurt och citron. Blanda valnötter och russin med resten av de torra ingredienserna.
  3. Krama ut vätskan ur den rivna zucchinin. Vänd ner till en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 50–60 min. Känn med provsticka. Låt kakan svalna innan den skärs upp i bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morotskaka

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Rulltårta med morotsfyllning

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pumpakaka

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Pumpapaj med pekannötter

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Chokladkaka med zucchini

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Pepparkakspaj med pumpa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pumpakaka med glasyr

Betyg
Betyg
(46)