Zucchinikaka med valnötter

Zucchinikaka med valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Kanelkryddad saftig och smakrik kaka med valnötter och zucchini. Recept ur kokboken: Ta en kaka till av Mai-Lis Hellénius.

Tillagningstid: 20 min + 1 timme i ugn
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl olivolja
  • 1.5 dl mild lättyoghurt
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1.5 dl valnötter, hackade
  • 1 dl russin
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl grovt riven zucchini
  • 1 tsk kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Olja in och bröa en form som rymmer 1 ½ liter. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  2. Tillsätt olja, yoghurt och citron. Blanda valnötter och russin med resten av de torra ingredienserna.
  3. Krama ut vätskan ur den rivna zucchinin. Vänd ner till en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 50–60 min. Känn med provsticka. Låt kakan svalna innan den skärs upp i bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2022-08-29

Smarrigt värre. Lagom söt och riktigt saftig.

Zucchinikaka med valnötter
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl olivolja
  • 1.5 dl mild lättyoghurt
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1.5 dl valnötter, hackade
  • 1 dl russin
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl grovt riven zucchini
  • 1 tsk kanel

Zucchinikaka med valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Kanelkryddad saftig och smakrik kaka med valnötter och zucchini. Recept ur kokboken: Ta en kaka till av Mai-Lis Hellénius.

Tillagningstid: 20 min + 1 timme i ugn
Ugnstemperatur:175º
12 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Olja in och bröa en form som rymmer 1 ½ liter. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  2. Tillsätt olja, yoghurt och citron. Blanda valnötter och russin med resten av de torra ingredienserna.
  3. Krama ut vätskan ur den rivna zucchinin. Vänd ner till en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 50–60 min. Känn med provsticka. Låt kakan svalna innan den skärs upp i bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2022-08-29

Smarrigt värre. Lagom söt och riktigt saftig.