Zucchinigazpacho med fetaostgratinerade baguetter

Zucchinigazpacho med fetaostgratinerade baguetter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Gazpacho -svalkande sommarsoppa med zucchini, paprika, rödlök och citron. Perfekt att ha med på picknicken.

Tillagningstid: 30 min + 3 tim i kyl eller 1 tim i frys
4 portioner
  • 1.5 liter vatten
  • 3 kycklingbuljongtärningar
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk olivolja
  • 300 g zucchini, grovriven
  • 1 grön paprika, fintärnad
  • 1 rödlök, finhackad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt och svartpeppar
  • 300 g minibaguetter
  • 150 g fetaost
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, i klyftor, till servering

Gör så här

  1. Koka upp hälften av vattnet med buljongtärningarna och vinet.
  2. Ta kastrullen från värmen och tillsätt resten av vattnet(kallt), olivolja, zucchini, paprika, lök, citronsaft och chiliflakes.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med saltoch peppar och låt stå 3 tim i kylen eller 1 tim i frysen. Soppanska serveras iskall.
  4. Grädda bröden enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna något och dela på mitten.
  5. Mosa fetaosten med en gaffel ochblanda med vitlök. Täck bröden med osten och ringla över olivolja.
  6. Dra ett varv med pepparkvarnen och gratinera på grilleffekt högst upp i ugnen till fin färg, ca 4 min. Servera soppan med extra citronklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2021-08-02

Dubbla allt utom vattnet så blir den perfekt. Zucchinin kan gott va 3 ggr så mycket.

Linn

2021-07-12

Inget fel på smaken egentligen men den blev väldigt lös/vattnig, så minska vattenmängden.

Zucchinigazpacho med fetaostgratinerade baguetter
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1.5 liter vatten
  • 3 kycklingbuljongtärningar
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk olivolja
  • 300 g zucchini, grovriven
  • 1 grön paprika, fintärnad
  • 1 rödlök, finhackad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt och svartpeppar
  • 300 g minibaguetter
  • 150 g fetaost
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, i klyftor, till servering

Zucchinigazpacho med fetaostgratinerade baguetter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Gazpacho -svalkande sommarsoppa med zucchini, paprika, rödlök och citron. Perfekt att ha med på picknicken.

Tillagningstid: 30 min + 3 tim i kyl eller 1 tim i frys
4 portioner

Gör så här

  1. Koka upp hälften av vattnet med buljongtärningarna och vinet.
  2. Ta kastrullen från värmen och tillsätt resten av vattnet(kallt), olivolja, zucchini, paprika, lök, citronsaft och chiliflakes.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med saltoch peppar och låt stå 3 tim i kylen eller 1 tim i frysen. Soppanska serveras iskall.
  4. Grädda bröden enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna något och dela på mitten.
  5. Mosa fetaosten med en gaffel ochblanda med vitlök. Täck bröden med osten och ringla över olivolja.
  6. Dra ett varv med pepparkvarnen och gratinera på grilleffekt högst upp i ugnen till fin färg, ca 4 min. Servera soppan med extra citronklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2021-08-02

Dubbla allt utom vattnet så blir den perfekt. Zucchinin kan gott va 3 ggr så mycket.

Linn

2021-07-12

Inget fel på smaken egentligen men den blev väldigt lös/vattnig, så minska vattenmängden.