Zabaionekräm med bär och kanderade hasselnötter

Zabaionekräm med bär och kanderade hasselnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Len italiensk zabaione är extra god med marinerade bär och riktigt knapriga hasselnötter.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 150 g björnbär
  • 2 msk strösocker
  • 1 lime, finrivet skal
  • Zabaionekräm
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl marsalavin
  • 1 dl vispgrädde
  • Kanderade hasselnötter
  • 0.66 dl strösocker
  • 1 dl hasselnöt

Gör så här

  1. Blanda äggulor, socker och vin i en kastrull. Värm försiktigt på svag värme under vispning tills såsen blir tjock och skummig. Låt kallna.
  2. Vispa grädden fluffig och vänd ner i såsen. Smält sockret till nötterna på medelvärme i en stekpanna utan att röra. När sockret smält, tillsätt nötterna och rör om.
  3. Stek till fin färg. Häll ut luftigt på en plåt med bakplåtspapper att svalna.
  4. Rårör några av björnbären med socker och ev lime tills sockret smält.
  5. Servera zabaionen med björnbären och toppa med kanderade nötter och mer bär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-09-08

Mycket gott!

Checkbox Coop

2018-09-03

Till Maria: Zabaionen kan göras i förväg och förvaras i kyl. Lycka till! :)

Maria

2018-08-31

Kan man göra krämen i förväg? Eller behövs den serveras direkt?

Zabaionekräm med bär och kanderade hasselnötter
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 150 g björnbär
  • 2 msk strösocker
  • 1 lime, finrivet skal
  • Zabaionekräm
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl marsalavin
  • 1 dl vispgrädde
  • Kanderade hasselnötter
  • 0.66 dl strösocker
  • 1 dl hasselnöt

Zabaionekräm med bär och kanderade hasselnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Len italiensk zabaione är extra god med marinerade bär och riktigt knapriga hasselnötter.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda äggulor, socker och vin i en kastrull. Värm försiktigt på svag värme under vispning tills såsen blir tjock och skummig. Låt kallna.
  2. Vispa grädden fluffig och vänd ner i såsen. Smält sockret till nötterna på medelvärme i en stekpanna utan att röra. När sockret smält, tillsätt nötterna och rör om.
  3. Stek till fin färg. Häll ut luftigt på en plåt med bakplåtspapper att svalna.
  4. Rårör några av björnbären med socker och ev lime tills sockret smält.
  5. Servera zabaionen med björnbären och toppa med kanderade nötter och mer bär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-09-08

Mycket gott!

Checkbox Coop

2018-09-03

Till Maria: Zabaionen kan göras i förväg och förvaras i kyl. Lycka till! :)

Maria

2018-08-31

Kan man göra krämen i förväg? Eller behövs den serveras direkt?