Zabaionekräm med bär och kanderade hasselnötter
  • Tid 35 min

Zabaionekräm med bär och kanderade hasselnötter

4 (5 betyg)

Len italiensk zabaione är extra god med marinerade bär och riktigt knapriga hasselnötter.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 150 g björnbär
  • 2 msk strösocker
  • 1 lime, finrivet skal
Zabaionekräm
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl marsalavin
  • 1 dl vispgrädde
Kanderade hasselnötter
  • 0.66 dl strösocker
  • 1 dl hasselnöt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda äggulor, socker och vin i en kastrull. Värm försiktigt på svag värme under vispning tills såsen blir tjock och skummig. Låt kallna.

  2. 2

    Vispa grädden fluffig och vänd ner i såsen. Smält sockret till nötterna på medelvärme i en stekpanna utan att röra. När sockret smält, tillsätt nötterna och rör om.

  3. 3

    Stek till fin färg. Häll ut luftigt på en plåt med bakplåtspapper att svalna.

  4. 4

    Rårör några av björnbären med socker och ev lime tills sockret smält.

  5. 5

    Servera zabaionen med björnbären och toppa med kanderade nötter och mer bär.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Maria

    Mycket gott!

  • Coop redaktör

    Till Maria: Zabaionen kan göras i förväg och förvaras i kyl. Lycka till! :)

  • Maria

    Kan man göra krämen i förväg? Eller behövs den serveras direkt?