Vitvinsglögg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Kanelstänger och stjärnanis tillsammans med torkad ingefära och skivad kumquat ger den här glöggen det lilla extra.

Tillagningstid: 5 minuter + tid att dra
7 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl strösocker
  • 1 stjärnanis
  • 2 kanelstänger
  • 1 bit torkad ingefära
  • 5 skivade kumquater
  • 0.5 dl vit rom
  • 5 dl vitt vin
  • Till servering:
  • gula russin

Gör så här

  1. Blanda 1 deciliter vin, socker, kryddor och kumquater. Låt stå i minst 30 minuter, helst i ett dygn så att smakerna kommer fram ordentligt.
  2. Tillsätt rom och ytterligare 5 deciliter vin. Värm försiktigt, men låt inte glöggen koka.
  3. Använd ett vitt halvtorrt vin i Systembolagets smaktyp "Lätta och avrundade", som Orvieto Amabile (2404).

Servering

Servera med gula russin.

Tips

För ett alkoholfritt alternativ: Byt vin och rom mot 2 deciliter outspädd fläderblomssaft och 6 deciliter ginger ale. Uteslut sockret, och följ i övrigt receptet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



kwa

2011-12-18

vit glögg

Liknande recept

Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Saffransbulle med mandelmassa

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Julkaka med lingon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Scones med blåbärs- och kardemummamarmelad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Baguetter med örter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Saffransugnspannkaka

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl strösocker
  • 1 stjärnanis
  • 2 kanelstänger
  • 1 bit torkad ingefära
  • 5 skivade kumquater
  • 0.5 dl vit rom
  • 5 dl vitt vin
  • Till servering:
  • gula russin

Vitvinsglögg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Kanelstänger och stjärnanis tillsammans med torkad ingefära och skivad kumquat ger den här glöggen det lilla extra.

Tillagningstid: 5 minuter + tid att dra
7 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda 1 deciliter vin, socker, kryddor och kumquater. Låt stå i minst 30 minuter, helst i ett dygn så att smakerna kommer fram ordentligt.
  2. Tillsätt rom och ytterligare 5 deciliter vin. Värm försiktigt, men låt inte glöggen koka.
  3. Använd ett vitt halvtorrt vin i Systembolagets smaktyp "Lätta och avrundade", som Orvieto Amabile (2404).

Servering

Servera med gula russin.

Tips

För ett alkoholfritt alternativ: Byt vin och rom mot 2 deciliter outspädd fläderblomssaft och 6 deciliter ginger ale. Uteslut sockret, och följ i övrigt receptet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



kwa

2011-12-18

vit glögg

Liknande recept

Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Saffransbulle med mandelmassa

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Julkaka med lingon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Scones med blåbärs- och kardemummamarmelad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Baguetter med örter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Saffransugnspannkaka

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)