Vitlöksfräst morotsspaghetti med spenat- och fetaostpuckar
  • Tid 35 min

Vitlöksfräst morotsspaghetti med spenat- och fetaostpuckar

2 (1 betyg)

Stek morotsspaghettin hastigt med vitlök och chili så behåller den sin spänst. Goda vegetariska puckar med smak av fetaost blir jättegott till.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 450 g fryst bladspenat, tinad
  • 400 g kokta kikärtor, på burk, bruttovikt
  • 1 ägg
  • 150 g fetaost
  • 0.5 dl riven gul lök
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 0.5 tsk salt
  • olivolja, till stekning
Vitlöksfräst morotsspaghetti:
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 röd chili, skivad
  • 500 g morotsspaghetti, Hackat och klart
  • 40 g finriven parmesan, till servering
  • flingsalt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Krama ur vätskan ordentligt ur spenaten. Mixa kikärter och ägg till en puré med en stavmixer. Blanda ner spenaten, smulad fetaost, lök, vitlök, chili och salt. Rör till en jämn smet och forma till minibiffar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek puckarna gyllene på medelvärme, ca 6 min.

  2. 2

    Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och fräs vitlök och chili hastigt under omrörning. Lägg ner morotsspaghettin och vänd runt. Stek någon minut och lägg upp på serveringsfat. Riv över parmesan, salta och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med spenat- och fetaostpuckarna.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar