Vitlöksfräst morotsspaghetti med spenat- och fetaostpuckar

Vitlöksfräst morotsspaghetti med spenat- och fetaostpuckar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Stek morotsspaghettin hastigt med vitlök och chili så behåller den sin spänst. Goda vegetariska puckar med smak av fetaost blir jättegott till.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 450 g fryst bladspenat, tinad
  • 400 g kokta kikärtor, på burk, bruttovikt
  • 1 ägg
  • 150 g fetaost
  • 0.5 dl riven gul lök
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • olivolja, till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Vitlöksfräst morotsspaghetti:
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 röd chili, skivad
  • 500 g morotsspaghetti, Hackat och klart
  • 40 g finriven parmesan, till servering
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

  1. Krama ur vätskan ordentligt ur spenaten. Mixa kikärter och ägg till en puré med en stavmixer. Blanda ner spenaten, smulad fetaost, lök, vitlök, chili och salt. Rör till en jämn smet och forma till minibiffar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek puckarna gyllene på medelvärme, ca 6 min.
  2. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och fräs vitlök och chili hastigt under omrörning. Lägg ner morotsspaghettin och vänd runt. Stek någon minut och lägg upp på serveringsfat. Riv över parmesan, salta och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med spenat- och fetaostpuckarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-05-29

Hej Kajsa! Vi räknar inte ut näringsvärden på våra recept :) /Maja (redaktör)

Kajsa

2020-05-23

Näringsvärde?

Vitlöksfräst morotsspaghetti med spenat- och fetaostpuckar
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 450 g fryst bladspenat, tinad
  • 400 g kokta kikärtor, på burk, bruttovikt
  • 1 ägg
  • 150 g fetaost
  • 0.5 dl riven gul lök
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • olivolja, till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Vitlöksfräst morotsspaghetti:
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 röd chili, skivad
  • 500 g morotsspaghetti, Hackat och klart
  • 40 g finriven parmesan, till servering
  • flingsalt och svartpeppar

Vitlöksfräst morotsspaghetti med spenat- och fetaostpuckar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Stek morotsspaghettin hastigt med vitlök och chili så behåller den sin spänst. Goda vegetariska puckar med smak av fetaost blir jättegott till.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Krama ur vätskan ordentligt ur spenaten. Mixa kikärter och ägg till en puré med en stavmixer. Blanda ner spenaten, smulad fetaost, lök, vitlök, chili och salt. Rör till en jämn smet och forma till minibiffar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek puckarna gyllene på medelvärme, ca 6 min.
  2. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och fräs vitlök och chili hastigt under omrörning. Lägg ner morotsspaghettin och vänd runt. Stek någon minut och lägg upp på serveringsfat. Riv över parmesan, salta och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med spenat- och fetaostpuckarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-05-29

Hej Kajsa! Vi räknar inte ut näringsvärden på våra recept :) /Maja (redaktör)

Kajsa

2020-05-23

Näringsvärde?