Vitlöksbröd med mozzarella och örter

Vitlöksbröd med mozzarella och örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Ljuvligt bröd som fylls med smör, vitlök. färska örter, flingsalt och mozzarella och gräddas i ugnen. Perfekt att servera på en buffé eller på minglet. Recept ur kokboken: Balkanmat av Diana Dontsova.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
  • 1 ljust luftigt lantbröd eller långfranska
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 dl hackade örter, t ex persilja, basilika eller oregano
  • 2 tsk flingsalt
  • 250 g mozzarella

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär djupa skåror i brödet i ett rutmönster. Blanda smöret med vitlök, örter och flingsalt.
  2. Fördela vitlökssmöret i skårorna. Riv mozzarellan i mindre bitar och tryck ner i skårorna. Grädda brödet längst ner i ugnen till fn färg, 15–20 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vitlöksbröd med mozzarella och örter
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 ljust luftigt lantbröd eller långfranska
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 dl hackade örter, t ex persilja, basilika eller oregano
  • 2 tsk flingsalt
  • 250 g mozzarella

Vitlöksbröd med mozzarella och örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Ljuvligt bröd som fylls med smör, vitlök. färska örter, flingsalt och mozzarella och gräddas i ugnen. Perfekt att servera på en buffé eller på minglet. Recept ur kokboken: Balkanmat av Diana Dontsova.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär djupa skåror i brödet i ett rutmönster. Blanda smöret med vitlök, örter och flingsalt.
  2. Fördela vitlökssmöret i skårorna. Riv mozzarellan i mindre bitar och tryck ner i skårorna. Grädda brödet längst ner i ugnen till fn färg, 15–20 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!