Vitkålsspaghetti med kycklinggryta

Vitkålsspaghetti med kycklinggryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk senap
  • 2 msk honung
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 dl grädde
  • 500 g vitkål, strimlad
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär kyckling, lök och svamp i bitar. Hetta upp en stor kastrull med saltat vatten till vitkålen.
  2. Stek kycklingen till fin färg i smör. Tillsätt lök, svamp, salt och peppar. Strö över mjölet när löken mjuknat. Rör om och stek 1–2 min.
  3. Häll i vattnet. Lägg i buljongtärning, senap, honung och dragon. Låt puttra ca 10 min. Häll i grädden och låt koka ca 5 min till.
  4. Lägg ner vitkålen i det kokande vattnet och låt koka 3 min. Sila av genom ett durkslag. Servera vitkålen med den krämiga grytan.

Servering

Toppa gärna grytan med rucola.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vitkålsspaghetti med kycklinggryta
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk senap
  • 2 msk honung
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 dl grädde
  • 500 g vitkål, strimlad
  • 1 tsk salt

Vitkålsspaghetti med kycklinggryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kyckling, lök och svamp i bitar. Hetta upp en stor kastrull med saltat vatten till vitkålen.
  2. Stek kycklingen till fin färg i smör. Tillsätt lök, svamp, salt och peppar. Strö över mjölet när löken mjuknat. Rör om och stek 1–2 min.
  3. Häll i vattnet. Lägg i buljongtärning, senap, honung och dragon. Låt puttra ca 10 min. Häll i grädden och låt koka ca 5 min till.
  4. Lägg ner vitkålen i det kokande vattnet och låt koka 3 min. Sila av genom ett durkslag. Servera vitkålen med den krämiga grytan.

Servering

Toppa gärna grytan med rucola.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!