Vitkålsspaghetti med kycklinggryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk senap
  • 2 msk honung
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 dl grädde
  • 500 g vitkål, strimlad
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär kyckling, lök och svamp i bitar. Hetta upp en stor kastrull med saltat vatten till vitkålen.
  2. Stek kycklingen till fin färg i smör. Tillsätt lök, svamp, salt och peppar. Strö över mjölet när löken mjuknat. Rör om och stek 1–2 min.
  3. Häll i vattnet. Lägg i buljongtärning, senap, honung och dragon. Låt puttra ca 10 min. Häll i grädden och låt koka ca 5 min till.
  4. Lägg ner vitkålen i det kokande vattnet och låt koka 3 min. Sila av genom ett durkslag. Servera vitkålen med den krämiga grytan.

Servering

Toppa gärna grytan med rucola.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Kyckling med sirapskål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Hoisinkyckling med bönris och picklad gurka

Betyg
Betyg
(0)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk senap
  • 2 msk honung
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 dl grädde
  • 500 g vitkål, strimlad
  • 1 tsk salt

Vitkålsspaghetti med kycklinggryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kyckling, lök och svamp i bitar. Hetta upp en stor kastrull med saltat vatten till vitkålen.
  2. Stek kycklingen till fin färg i smör. Tillsätt lök, svamp, salt och peppar. Strö över mjölet när löken mjuknat. Rör om och stek 1–2 min.
  3. Häll i vattnet. Lägg i buljongtärning, senap, honung och dragon. Låt puttra ca 10 min. Häll i grädden och låt koka ca 5 min till.
  4. Lägg ner vitkålen i det kokande vattnet och låt koka 3 min. Sila av genom ett durkslag. Servera vitkålen med den krämiga grytan.

Servering

Toppa gärna grytan med rucola.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Kyckling med sirapskål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Hoisinkyckling med bönris och picklad gurka

Betyg
Betyg
(0)