Vit tryffel med balsamvinäger
  • Tid 40 min

Vit tryffel med balsamvinäger

2.05 (21 betyg)

Oemotståndliga små snöbollar! En perfekt avslutning på ett smaskigt julbord.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 6

Ingredienser

30 stycken
  • 1 dl vispgrädde
  • 400 g vit choklad
  • 50 g smör
  • 1 msk vit balsamvinäger
Garnering:
  • 2 dl kokosflingor
  • 1.5 skållade och hackade hasselnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och rör ner den i grädden. Rör om tills chokladen har smält. Tillsätt smör och balsamvinäger. Häll massan i en form och låt stelna i kylen 1-2 tim.

  2. 2

    Forma små kulor av massan med hjälp av en tesked och händerna. Rulla kulorna i kokosflingor eller hackade nötter. Förvara tryffeln i en burk med lock eller i plastpåse i kylen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar