Vit sparris med hollandaisesås

Vit sparris med hollandaisesås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
  • 1 knippe vit sparris
  • 30 g ärtskott
  • 0.5 citron, i klyftor
  • Hollandaisesås:
  • 150 g smör
  • 3 äggula
  • 2 msk vatten
  • 0.5 msk pressad citronsaft
  • salt

Gör så här

  1. Hollandaisesås: Smält smöret och låt svalna lite. Blanda äggulor och vatten i en rostfri bunke. Ställ bunken i ett sjudande vattenbad. Tillsätt smöret i en tunn stråle under konstant vispning tills det blivit en tjock, blank sås. Ta bunken ur vattenbadet och rör ner citronsaft och smaka av med salt.
  2. Skala sparrisen med en potatisskalare. Börja alldeles under knoppen. Skär av den nedersta träiga delen. Lägg sparrisen i kokande, saltat vatten och låt koka tills den är mjuk med spänst kvar, 5-10 min. Lägg sparrisen på ett fat och ringla över såsen. Servera med ärtskott och citron.

Servering

Man kan varmhålla såsen men inte över 60°, då skär den sig

Tips

Om såsen börjar skära sig tillsätt lite iskallt vatten och vispa kraftigt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per

2018-01-11

Detta är våren som den skall vara

Vit sparris med hollandaisesås
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 knippe vit sparris
  • 30 g ärtskott
  • 0.5 citron, i klyftor
  • Hollandaisesås:
  • 150 g smör
  • 3 äggula
  • 2 msk vatten
  • 0.5 msk pressad citronsaft
  • salt

Vit sparris med hollandaisesås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner

Gör så här

  1. Hollandaisesås: Smält smöret och låt svalna lite. Blanda äggulor och vatten i en rostfri bunke. Ställ bunken i ett sjudande vattenbad. Tillsätt smöret i en tunn stråle under konstant vispning tills det blivit en tjock, blank sås. Ta bunken ur vattenbadet och rör ner citronsaft och smaka av med salt.
  2. Skala sparrisen med en potatisskalare. Börja alldeles under knoppen. Skär av den nedersta träiga delen. Lägg sparrisen i kokande, saltat vatten och låt koka tills den är mjuk med spänst kvar, 5-10 min. Lägg sparrisen på ett fat och ringla över såsen. Servera med ärtskott och citron.

Servering

Man kan varmhålla såsen men inte över 60°, då skär den sig

Tips

Om såsen börjar skära sig tillsätt lite iskallt vatten och vispa kraftigt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per

2018-01-11

Detta är våren som den skall vara