Vit sparris med hollandaisesås
  • Tid 25 min

Vit sparris med hollandaisesås

3.75 (4 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 1 knippe vit sparris
  • 30 g ärtskott
  • 0.5 citron, i klyftor
Hollandaisesås:
  • 150 g smör
  • 3 äggula
  • 2 msk vatten
  • 0.5 msk pressad citronsaft
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hollandaisesås: Smält smöret och låt svalna lite. Blanda äggulor och vatten i en rostfri bunke. Ställ bunken i ett sjudande vattenbad. Tillsätt smöret i en tunn stråle under konstant vispning tills det blivit en tjock, blank sås. Ta bunken ur vattenbadet och rör ner citronsaft och smaka av med salt.

  2. 2

    Skala sparrisen med en potatisskalare. Börja alldeles under knoppen. Skär av den nedersta träiga delen. Lägg sparrisen i kokande, saltat vatten och låt koka tills den är mjuk med spänst kvar, 5-10 min. Lägg sparrisen på ett fat och ringla över såsen. Servera med ärtskott och citron.

Servering

Man kan varmhålla såsen men inte över 60°, då skär den sig

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om såsen börjar skära sig tillsätt lite iskallt vatten och vispa kraftigt.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Per

    Detta är våren som den skall vara