Vit kladdkaka med citron

Vit kladdkaka med citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(60)

Små vita kladdkakor med smak av citron, enkla att baka och perfekta att frysa in. Varning - dessa små sötsyrliga och sega rackare är beroendeframkallande!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
12 stycken
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 0.5 msk florsocker till garnering
  • 50 g vit choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret.
  2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  3. Tillsätt smör, mjöl, vaniljpulver, citronskal (endast det gula) och citronsaft och vispa till en jämn smet.
  4. Häll smeten i 12 amerikanska muffinsformar i papper med non-stickyta. Grädda mitt i ugnen ca 17 min.
  5. Pudra över florsocker och riven vit choklad vid servering.

Servering

Strö över lite flagad vit choklad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-05-24

Hej Elisabeth, tiden och temperaturen är angiven för vanlig ugn, inte varmluft. Det kan dock variera mellan olika ugnar, och också beroende på hur kladdiga man vill ha sina kladdkakor. Ha en fin dag!

Elisabeth

2021-05-21

Krävde mycket längre tid i ugnen. Eller är temperaturen för varmluft? Bakade i mindre muffinsformar och hade dem i ugnen 25 min.för att få någon färg

Checkbox Coop

2021-05-11

Tack för bra tips, Arja!

Checkbox Coop

2021-05-11

Hej Mona, mängden mjöl stämmer. Vi har inte provbakat med glutenfritt mjöl men hör gärna av dig med resultatet om du provar! Lycka till!

Checkbox Coop

2021-05-11

Hej Marcus, den vita chokladen (50 g) används att riva på kladdkakorna vid servering. Lycka till!

Checkbox Coop

2021-05-11

Hej Daniella, den vita chokladen används till garnering!

Arja

2021-05-08

Lätt recept, goda kakor. Jag lyxade till och la till vitchokladbitar in i formar före gräddning. Smakade verkligen mums. Rekommenderar.

Mona

2021-05-06

Är det verkligen rätt mängd vetemjöl i receptet? Kan man göra dessa glutenfria?

Marcus

2021-04-29

Ska man inte blanda i vita chokladen i smeten? Varför ska man annars ha 100 gram choklad?

Daniella

2021-04-22

Ska det inte vara vit choklad i vit kladdkaka? jag ser ju vit choklad på bilden, men det finns inte i receptet?

Checkbox Coop

2018-11-05

Johanna: Hej! Smöret ska smältas, se steg 1. Lycka till med baket! hälsar Elsa, webbredaktör

Johanna

2018-11-04

Ska smöret vara smält?

Checkbox Coop

2018-06-28

Agneta: De går bra att frysa!

Agneta

2017-02-12

Går dom bra att frysa?

Checkbox Coop

2016-08-18

Till Anette: Då det är kladdkaka ska det inte vara bakpulver i.

Anette

2016-07-10

Ska det inte vara bakpulver i?

Elin

2016-03-22

Fantastiskt goda! Och enkla!

Therése

2016-03-19

Mina blev oxå alldeles färglösa!

Checkbox Coop

2016-03-07

Till Berit: Ja, smöret ska vara smält. Lycka till! :)

Neda

2016-03-06

Perfekt

Berit

2016-03-06

Skall smöret vara smält?

Monica Forsberg

2016-02-20

Alltså, jag förstår inte, varför blev mina alldeles ljusa och hopfallna? De såg inte alls ut som på bilden! Men goda var de.

Vit kladdkaka med citron
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 0.5 msk florsocker till garnering
  • 50 g vit choklad

Vit kladdkaka med citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(60)

Små vita kladdkakor med smak av citron, enkla att baka och perfekta att frysa in. Varning - dessa små sötsyrliga och sega rackare är beroendeframkallande!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
12 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret.
  2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  3. Tillsätt smör, mjöl, vaniljpulver, citronskal (endast det gula) och citronsaft och vispa till en jämn smet.
  4. Häll smeten i 12 amerikanska muffinsformar i papper med non-stickyta. Grädda mitt i ugnen ca 17 min.
  5. Pudra över florsocker och riven vit choklad vid servering.

Servering

Strö över lite flagad vit choklad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-05-24

Hej Elisabeth, tiden och temperaturen är angiven för vanlig ugn, inte varmluft. Det kan dock variera mellan olika ugnar, och också beroende på hur kladdiga man vill ha sina kladdkakor. Ha en fin dag!

Elisabeth

2021-05-21

Krävde mycket längre tid i ugnen. Eller är temperaturen för varmluft? Bakade i mindre muffinsformar och hade dem i ugnen 25 min.för att få någon färg

Checkbox Coop

2021-05-11

Tack för bra tips, Arja!

Checkbox Coop

2021-05-11

Hej Mona, mängden mjöl stämmer. Vi har inte provbakat med glutenfritt mjöl men hör gärna av dig med resultatet om du provar! Lycka till!

Checkbox Coop

2021-05-11

Hej Marcus, den vita chokladen (50 g) används att riva på kladdkakorna vid servering. Lycka till!

Checkbox Coop

2021-05-11

Hej Daniella, den vita chokladen används till garnering!

Arja

2021-05-08

Lätt recept, goda kakor. Jag lyxade till och la till vitchokladbitar in i formar före gräddning. Smakade verkligen mums. Rekommenderar.

Mona

2021-05-06

Är det verkligen rätt mängd vetemjöl i receptet? Kan man göra dessa glutenfria?

Marcus

2021-04-29

Ska man inte blanda i vita chokladen i smeten? Varför ska man annars ha 100 gram choklad?

Daniella

2021-04-22

Ska det inte vara vit choklad i vit kladdkaka? jag ser ju vit choklad på bilden, men det finns inte i receptet?

Checkbox Coop

2018-11-05

Johanna: Hej! Smöret ska smältas, se steg 1. Lycka till med baket! hälsar Elsa, webbredaktör

Johanna

2018-11-04

Ska smöret vara smält?

Checkbox Coop

2018-06-28

Agneta: De går bra att frysa!

Agneta

2017-02-12

Går dom bra att frysa?

Checkbox Coop

2016-08-18

Till Anette: Då det är kladdkaka ska det inte vara bakpulver i.

Anette

2016-07-10

Ska det inte vara bakpulver i?

Elin

2016-03-22

Fantastiskt goda! Och enkla!

Therése

2016-03-19

Mina blev oxå alldeles färglösa!

Checkbox Coop

2016-03-07

Till Berit: Ja, smöret ska vara smält. Lycka till! :)

Neda

2016-03-06

Perfekt

Berit

2016-03-06

Skall smöret vara smält?

Monica Forsberg

2016-02-20

Alltså, jag förstår inte, varför blev mina alldeles ljusa och hopfallna? De såg inte alls ut som på bilden! Men goda var de.