
Vit chokladpannacotta med passionsfrukt
Betyg (1-5):
Lyxig och enkel chokladpannacotta med vispad vit choklad och grädde, passionsfrukt och krispigt smulströssel. En efterrätt som passar utmärkt att bjuda på när det vankas fest!
Tillagningstid: 15 min + tid att stelna
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 gelatinblad
- 100 g vit choklad, hackad
- 3 dl vispgrädde
- 2 passionsfrukter och eventuellt smulströssel till servering
- Smulströssel
- 100 g kallt smör, tärnat
- 2 dl vetemjöl
- 0.75 dl strösocker
- 0.5 tsk bakpulver
- 1 tsk flingsalt
Gör så här
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Smält chokladen i 1 dl av grädden under omrörning. Ta kastrullen från värmen och lyft över gelatinbladet. Rör tills bladet smält och häll sedan ner i en bunke med resten av grädden.
- Rör om ordentligt och täck med plast precis mot ytan. Låt stå i kylen tills det stelnat, ca 6 timmar eller över natten.
- Vispa smeten fluffig och fast, ca 5 min. Spritsa krämen i serveringsglas eller skålar och toppa med passionsfrukt och smulströssel.
Smulströssel:
- Sätt ugnen på 200°. Nyp ihop alla ingredienser till en smulig deg med fingrarna eller i en matberedare. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Rör om någon gång under tiden. Låt kallna. Förvara i tättslutande burk i rumstemperatur.
Liknande recept
Vit chokladpannacotta med passionsfrukt
Betyg (1-5):
Lyxig och enkel chokladpannacotta med vispad vit choklad och grädde, passionsfrukt och krispigt smulströssel. En efterrätt som passar utmärkt att bjuda på när det vankas fest!
Tillagningstid: 15 min + tid att stelna
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Smält chokladen i 1 dl av grädden under omrörning. Ta kastrullen från värmen och lyft över gelatinbladet. Rör tills bladet smält och häll sedan ner i en bunke med resten av grädden.
- Rör om ordentligt och täck med plast precis mot ytan. Låt stå i kylen tills det stelnat, ca 6 timmar eller över natten.
- Vispa smeten fluffig och fast, ca 5 min. Spritsa krämen i serveringsglas eller skålar och toppa med passionsfrukt och smulströssel.
Smulströssel:
- Sätt ugnen på 200°. Nyp ihop alla ingredienser till en smulig deg med fingrarna eller i en matberedare. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Rör om någon gång under tiden. Låt kallna. Förvara i tättslutande burk i rumstemperatur.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!