Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(110)

Krämiga små frestelser med syra från frukt och bär.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g smör
  • 150 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 70 g grovhackade valnötter
  • Till formen:
  • 1 msk smör
  • 3 msk ströbröd
  • Glasyr:
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 100 g hackad vit choklad
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 250 g färska hallon

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och ta det från värmen. Hacka chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl, valnötter och smörblandning och rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad ugnsform, ca 20 x 30 cm. Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten när du tar den ur ugnen. Låt kakan svalna.

Glasyr

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Rör ner chokladen i grädden så att det blir en tjock glasyr. Ju mindre grädde, desto tjockare glasyr. Ta glasyren från värmen och rör i citronskalet. Bred glasyren över den avsvalnade kakan och skär den i små bitar, cirka 4 x 4 centimeter. Ställ dem på ett fat och garnera med hallon.

Tips

Det går bra att dubbla receptet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-08-24

Hej Ida! Ugnen ska vara på 150 grader. Mvh Maja/redaktör

Ida

2020-07-23

Hur många grader ska ugnen vara på ?

Coop

2020-06-03

Hej Susanne! Brownien går bra att frysa. Så frys den separat och gör glasyren när du ska ta ut den :) /Maja (redaktör)

Susanne

2020-05-25

Går det att frysa dessa i portionsbitar?

Sara

2014-04-06

Supergott, de fanns inte kvar länge efter de hade gjorts!

Coop

2012-03-27

Ugnsform, ca 20 x 20 cm

Anette

2012-03-26

vilken storlek på formen rund eller fyrkantig?

Gerda

2012-03-16

Såå goda. Och snygga! Och då gillar jag inte ens vit choklad. Men hallonen är ett måste, det är den kombinationen som gör det.

hania

2011-12-27

läckert

Liknande recept

Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Rabarberkompott med crunch

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Strudel med äpple och päron

Betyg
Betyg
(8)
Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 150 g smör
  • 150 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 70 g grovhackade valnötter
  • Till formen:
  • 1 msk smör
  • 3 msk ströbröd
  • Glasyr:
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 100 g hackad vit choklad
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 250 g färska hallon

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(110)

Krämiga små frestelser med syra från frukt och bär.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och ta det från värmen. Hacka chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl, valnötter och smörblandning och rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad ugnsform, ca 20 x 30 cm. Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten när du tar den ur ugnen. Låt kakan svalna.

Glasyr

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Rör ner chokladen i grädden så att det blir en tjock glasyr. Ju mindre grädde, desto tjockare glasyr. Ta glasyren från värmen och rör i citronskalet. Bred glasyren över den avsvalnade kakan och skär den i små bitar, cirka 4 x 4 centimeter. Ställ dem på ett fat och garnera med hallon.

Tips

Det går bra att dubbla receptet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-08-24

Hej Ida! Ugnen ska vara på 150 grader. Mvh Maja/redaktör

Ida

2020-07-23

Hur många grader ska ugnen vara på ?

Coop

2020-06-03

Hej Susanne! Brownien går bra att frysa. Så frys den separat och gör glasyren när du ska ta ut den :) /Maja (redaktör)

Susanne

2020-05-25

Går det att frysa dessa i portionsbitar?

Sara

2014-04-06

Supergott, de fanns inte kvar länge efter de hade gjorts!

Coop

2012-03-27

Ugnsform, ca 20 x 20 cm

Anette

2012-03-26

vilken storlek på formen rund eller fyrkantig?

Gerda

2012-03-16

Såå goda. Och snygga! Och då gillar jag inte ens vit choklad. Men hallonen är ett måste, det är den kombinationen som gör det.

hania

2011-12-27

läckert

Liknande recept

Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Rabarberkompott med crunch

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Strudel med äpple och päron

Betyg
Betyg
(8)