Vinterfrukter i glöggkryddat rödvin
  • Tid 20 min

Vinterfrukter i glöggkryddat rödvin

0 (0 betyg)

En kall desert för finsmakaren i innomhusvärmen.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 6

Ingredienser

6 portioner
  • 5 dl rödvin eller lättvinsglögg
  • 35 g glöggkryddor
  • 12 katrinplommon
  • 2 dl russin
  • 12 torkade aprikoser
  • 12 torkade äppelringar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm vinet i kastrull med glöggkryddor tills det kokar eller använd färdig glögg (detta ger en sötare dessert eftersom glögg redan har socker i sig).

  2. 2

    Skär all frukt, utom russinen, i små bitar. Slå vinet över, lägg på lock och låt svalna innan det sätts i kylen. Det ska bli kallt innan servering, låt det gärna stå någon dag innan servering. Kan sparas i minst två veckor i kylen.

  3. 3

    Sila bort kryddorna och servera frukten med Pistasch- och vit chokladparfait.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar