Vinägrett

Vinägrett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Det är bekvämt att ha färdig salladssås i kylskåpet. Gör därför gärna en större sats på en gång.

Tillagningstid: 5 minuter
2 dl
  • Sås:
  • 0.5 dl vinäger
  • 1 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • 1 dl olja
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Vitlök:
  • 2 vitlöksklyftor
  • Ört:
  • 2 tsk smulad dragon, basilika eller salladskrydda
  • Senap:
  • 1 msk osötad senap

Gör så här

  1. Blanda eller skaka ihop vinäger, salt och peppar i en glasflaska eller burk med skruvlock. Tillsätt gärna någon extra smaksättning, se förslag.
  2. Skala och dela vitlöksklyftorna, smula örtkryddorna med fingrarna. Rör ut senapen med vinäger, salt och peppar.Tillsätt sedan oljan och vattnet och skaka om.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vinägrett
8 st
  • Ingredienser (8)
  • Sås:
  • 0.5 dl vinäger
  • 1 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • 1 dl olja
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Vitlök:
  • 2 vitlöksklyftor
  • Ört:
  • 2 tsk smulad dragon, basilika eller salladskrydda
  • Senap:
  • 1 msk osötad senap

Vinägrett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Det är bekvämt att ha färdig salladssås i kylskåpet. Gör därför gärna en större sats på en gång.

Tillagningstid: 5 minuter
2 dl

Gör så här

  1. Blanda eller skaka ihop vinäger, salt och peppar i en glasflaska eller burk med skruvlock. Tillsätt gärna någon extra smaksättning, se förslag.
  2. Skala och dela vitlöksklyftorna, smula örtkryddorna med fingrarna. Rör ut senapen med vinäger, salt och peppar.Tillsätt sedan oljan och vattnet och skaka om.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!