Viltfärspaté

Viltfärspaté

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Fina skivor paté till buffén med kycklinglever och torkade enbär.

Tillagningstid: 2 tim
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
  • 150 g kycklinglever
  • 100 g champinjoner
  • 2 schalottenlökar
  • 250 g viltfärs, t ex älgfärs
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk viltfond
  • 1 tsk torkade och krossade enbär
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa kycklinglevern i en matberedare och häll upp den i en skål eller bunke. Borsta eller skölj champinjonerna. Skala löken.
  2. Mixa champinjoner och lök, men inte för länge, då blir löken besk.
  3. Blanda alla ingredienser i skålen eller bunken. Smörj en form på 1,5-2 liter och häll smeten i formen.
  4. Täck med aluminiumfolie och grädda ca 1 tim 30 min.
  5. Ta bort folien de sista 20 min så att patén får lite färg. Ta ut patén och häll försiktigt av vätskan.

Servering

Servera som bufférätt: Garnera ett serveringsfat med salladsblad, cornichoner, lingon och persilja eller timjan. Eller servera med kokt potatis, Cumberlandsås och en sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Viltfärspaté
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 150 g kycklinglever
  • 100 g champinjoner
  • 2 schalottenlökar
  • 250 g viltfärs, t ex älgfärs
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk viltfond
  • 1 tsk torkade och krossade enbär
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk salt

Viltfärspaté

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Fina skivor paté till buffén med kycklinglever och torkade enbär.

Tillagningstid: 2 tim
Ugnstemperatur:175º
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa kycklinglevern i en matberedare och häll upp den i en skål eller bunke. Borsta eller skölj champinjonerna. Skala löken.
  2. Mixa champinjoner och lök, men inte för länge, då blir löken besk.
  3. Blanda alla ingredienser i skålen eller bunken. Smörj en form på 1,5-2 liter och häll smeten i formen.
  4. Täck med aluminiumfolie och grädda ca 1 tim 30 min.
  5. Ta bort folien de sista 20 min så att patén får lite färg. Ta ut patén och häll försiktigt av vätskan.

Servering

Servera som bufférätt: Garnera ett serveringsfat med salladsblad, cornichoner, lingon och persilja eller timjan. Eller servera med kokt potatis, Cumberlandsås och en sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!