Vildsvinsköttbullar med grönpeppar

Vildsvinsköttbullar med grönpeppar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Goda och saftiga vildsvinsköttbullar som är smaksatta med grönpeppar, perfekta på julbordet.

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk mortlad grönpeppar
  • 1 gul lök, grovriven
  • 500 g vildsvinsfärs, eller annan viltfärs
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 2 msk smör, till stekning

Gör så här

  1. Blanda ströbrödet med gräddfil, ägg, salt och grönpeppar. Låt svälla 5 min. Tillsätt lök och färs. Blanda till en jämn smet och formatill små bollar med blöta händer.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i omgångar i olja och smör. Först på hög värme till fin yta, sänk sedan och låt steka tills de är genomstekta.

Tips 1

  1. Klicka ut smeten på bakplåtspapperoch grädda på 200˚ högt upp i ugnen till fin färg. Låt svalna och förvara i frysen. Stek i smör strax före servering.

Tips 2

  1. Stek köttbullarna så de får fin ytamen inte är genomstekta. Låt svalna. Frys in och värm i ugnen precis före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ylva

2022-01-06

Supergoda

Vildsvinsköttbullar med grönpeppar
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk mortlad grönpeppar
  • 1 gul lök, grovriven
  • 500 g vildsvinsfärs, eller annan viltfärs
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 2 msk smör, till stekning

Vildsvinsköttbullar med grönpeppar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Goda och saftiga vildsvinsköttbullar som är smaksatta med grönpeppar, perfekta på julbordet.

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner

Gör så här

  1. Blanda ströbrödet med gräddfil, ägg, salt och grönpeppar. Låt svälla 5 min. Tillsätt lök och färs. Blanda till en jämn smet och formatill små bollar med blöta händer.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i omgångar i olja och smör. Först på hög värme till fin yta, sänk sedan och låt steka tills de är genomstekta.

Tips 1

  1. Klicka ut smeten på bakplåtspapperoch grädda på 200˚ högt upp i ugnen till fin färg. Låt svalna och förvara i frysen. Stek i smör strax före servering.

Tips 2

  1. Stek köttbullarna så de får fin ytamen inte är genomstekta. Låt svalna. Frys in och värm i ugnen precis före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ylva

2022-01-06

Supergoda