Vegoburgare med asiatisk coleslaw
  • Tid 20 min

Vegoburgare med asiatisk coleslaw

3.9 (10 betyg)

Burgaren blir komplett med ett krämigt och syrligt tillbehör.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 20

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl riven ost
  • 1.5 dl kokta röda linser
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 3 msk olivolja till stekning
  • 0.5 tsk salt
Coleslaw
  • 200 g vitkål
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 dl finhackad gari (inlagd ingefära)
  • salt
Picklad rödlök
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl ljummet vatten
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 små rödlökar tunt skurna
Till servering
  • sallad och hamburgerbröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Picklad rödlök: Häll socker, vatten och ättiksprit i en skål. Rör tills sockret smält. Lägg i löken och låt stå till servering.

Coleslaw

  1. 1

    Strimla vitkålen tunt och blanda med majonnäs, koriander och ingefära. Smaka av med salt.

  2. 2

    Blanda alla ingredienser till burgaren i en bunke. Forma till 4 stora, platta burgare. Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna så att de får fin stekyta på båda sidorna. Sänk värmen och stek någon minut till så att de blir genomstekta.

  3. 3

    Fyll hamburgerbröden med sallad, burgare, en klick coleslaw och lite picklad rödlök.

Sätt ett betyg

13 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lars

    För att få burgare extra goda, använder jag alltid Fatzers rågkusar som bröd, otroligt goda och smakrika, sen jag upäcke dom, har jag helt slutat att köpa vanliga svampiga hamburgerbröd. Rågkusarna är bakade på surdeg, vete och råg med 90 % fullkorn. Smakar mycket mer och är väldigt fiberrika. Mus När jag gör burgare, formar jag dom i en av mina äggsteknigsforma, på en plåt med bakplåtspapper, sen försteker jag dom i ugne 100 gr. i 10 minuter. Då håller dom ihop bättre, eftersom jag fryser dom. Funkar bra att bara Tina och steka utan att dom havererar.

  • Sofia

    Hej ni får gärna skriva hur mycket kalorier varje rätt innehåller om man kan laga dom om man går på diet.

  • Jenny

    Mycket bra recept. 4-åringen äter med god aptit. Ökat andelen linser och ost minskat mandelmjöl och ströbröd för att få lite mindre "hockeypuck känsla". Har lagat det flera gånger.

  • Rose.

    Receptet ser bra ut så det ska jag nog prova.

Visa fler