Vegobiffar med blomkål
  • Tid 30 min

Vegobiffar med blomkål

3.57 (7 betyg)

Kikärtsbiffar med rostad blomkål och limeaioli.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 2 morötter
  • 1 blomkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 burkar kikärtor
  • 2 äggvitor
  • 1 lök, finhackad
  • 1.5 msk ingefära, riven
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk olja, till stekning
Aioli
  • 2 äggulor
  • 1 tsk senap
  • 1 lime, finrivet skal
  • 2 tsk limesaft
  • 1.5 dl neutral olja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och stava morötterna. Dela blomkålen i mindre bitar. Ta även med blastbladen. Vänd runt grönsakerna i olja på en plåt och rosta mitt i ugnen 20-25 min.

  2. 2

    Mixa sönder kikärtorna och blanda med äggvitor, lök, ingefära, vitlök salt och peppar. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i kikärtssmeten.

  3. 3

    Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten till små biffar. Stek ca 2 min per sida.

Aioli:

  1. 1

    Vispa äggulorna, senap och lime hårt gärna med elvisp. Häll ner oljan i en tunn stråle under vispning till en tjock konsistens. Smaka av med salt och cayennepeppar.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kim

    Använde bovetemjöl istället för vetemjöl o 1/2 dl mjöl räcker . Smten blir ändå rätt fast . Vill ha lite mer sting i dessa biffar. Kanske hackad chili eller chiliflakes gör susen ?

  • Mira

    Supergott vardagslyxigt och fräscht! Limeaiolin är så god!

  • Emma

    Tog ett helt ägg i stället för två äggvitor, blev jättebra ändå och mindre kladd och svinn.

  • Robert

    Det var ju gott men "30 minuter" stämmer inte, tar minst en timme med allt vispande, hackande, mixande, ugnsstekande och stekande...

Visa fler