Vegetarisk lasagne med svamp

Vegetarisk lasagne med svamp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Vegetarisk lasagne med blandad svamp som toppas med Västerbottensost. Lyxa till middagen med denna ljuvliga lasagne.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 600 g , t ex kantareller, champinjoner svamp
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk smör
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 150 g riven Västerbottensost
  • Bechamelsås
  • 25 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 krm muskotnöt
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa svampen och skär den i bitar. Stek svamp, lök och vitlök i smör tills löken mjuknat. Rör i persilja, salt och peppar.

Bechamelsås

  1. Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet. Vispa i mjölken lite i taget. Tillsätt salt, peppar och muskot och låt sjuda tills den tjocknar, ca 10 min.
  2. Varva svamp, lasagneplattor och bechamelsås i en ugnsform. Avsluta med bechamelsås och strö över ost. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Garnera gärna med lite hackad persilja och servera med en tomatsallad.

Tips

Variera osten med annan lagrad ost.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Desireé

2022-10-04

Måste vara ett av de sämsta komponerade recepten. Mängderna är fel på så många sätt. Nu har jag en torr, platt och fastbränd botten på lasagnen. Tror ni behöver tillaga receptet och ändra mängderna.

Kristoffer

2016-01-12

Dåligt beskrivet, borde ha stått färska lasagneplattor för annars tar det 35-40 minuter i ugnen. Vi noterade inte det förrän det var dags att varva lasagnen. Blev till att koka vanligt pasta till och göra ostsås av bechamel, ost och svamp. Dessutom var det ändå på tok för lite svamp för att det skulle räckt till fyllning.

Samuel

2015-06-23

Hej! Ni har fel om ni kallar denna rätt vegetarisk... I receptet har ni använt Västerbottensost som alltid innehåller animalisk löpe. För er som inte vet är löpe nermald komage som används för att ysta möjlken så det blir ost. Så bättre er gärna!

Lasse

2013-08-09

Föreslagen mängd bechamelsås är alltför lite

Jenny

2013-01-23

Galet god lasagne! Jag äter inte kött, min pojkvän äter helst inget annat förutom kött... trots detta älskade vi båda denna lasagne! Vi skippade muskotnöten och använde oss av gula kantareller och champinjoner.

Vegetarisk lasagne med svamp
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g , t ex kantareller, champinjoner svamp
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk smör
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 150 g riven Västerbottensost
  • Bechamelsås
  • 25 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 krm muskotnöt
  • 1 tsk salt

Vegetarisk lasagne med svamp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Vegetarisk lasagne med blandad svamp som toppas med Västerbottensost. Lyxa till middagen med denna ljuvliga lasagne.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa svampen och skär den i bitar. Stek svamp, lök och vitlök i smör tills löken mjuknat. Rör i persilja, salt och peppar.

Bechamelsås

  1. Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet. Vispa i mjölken lite i taget. Tillsätt salt, peppar och muskot och låt sjuda tills den tjocknar, ca 10 min.
  2. Varva svamp, lasagneplattor och bechamelsås i en ugnsform. Avsluta med bechamelsås och strö över ost. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Garnera gärna med lite hackad persilja och servera med en tomatsallad.

Tips

Variera osten med annan lagrad ost.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Desireé

2022-10-04

Måste vara ett av de sämsta komponerade recepten. Mängderna är fel på så många sätt. Nu har jag en torr, platt och fastbränd botten på lasagnen. Tror ni behöver tillaga receptet och ändra mängderna.

Kristoffer

2016-01-12

Dåligt beskrivet, borde ha stått färska lasagneplattor för annars tar det 35-40 minuter i ugnen. Vi noterade inte det förrän det var dags att varva lasagnen. Blev till att koka vanligt pasta till och göra ostsås av bechamel, ost och svamp. Dessutom var det ändå på tok för lite svamp för att det skulle räckt till fyllning.

Samuel

2015-06-23

Hej! Ni har fel om ni kallar denna rätt vegetarisk... I receptet har ni använt Västerbottensost som alltid innehåller animalisk löpe. För er som inte vet är löpe nermald komage som används för att ysta möjlken så det blir ost. Så bättre er gärna!

Lasse

2013-08-09

Föreslagen mängd bechamelsås är alltför lite

Jenny

2013-01-23

Galet god lasagne! Jag äter inte kött, min pojkvän äter helst inget annat förutom kött... trots detta älskade vi båda denna lasagne! Vi skippade muskotnöten och använde oss av gula kantareller och champinjoner.