Vegetarisk gubbröra

Vegetarisk gubbröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Vegetarisk gubbröra med potatis, rödlök, kapris och picklad tofu. Perfekt att servera på midsommarbuffén.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 200 g kokta kalla potatis, fintärnade
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 msk små kapris
  • 2 msk färsk gräslök
  • salt
  • Picklad tofu
  • 100 g fast tofu
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk hel kryddpeppar, mortlad
  • Till servering
  • hårt tunnbröd eller knäckebröd
  • 85 g tångkaviar
  • finskuren färsk gräslök

Gör så här

  1. Picklad tofu: Riv tofun grovt. Rör ihop vatten, socker, ättiksprit och kryddpeppar tills sockret lösts upp. Lägg tofun i lagen och låt stå minst 20 min. Häll av lagen från tofun.
  2. Blanda tofu, potatis, majonnäs, lök, kapris och gräslök. Smaka av med salt. Servera på tunnbröd och toppa med tångcaviar och gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vegetarisk gubbröra
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 200 g kokta kalla potatis, fintärnade
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 msk små kapris
  • 2 msk färsk gräslök
  • salt
  • Picklad tofu
  • 100 g fast tofu
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk hel kryddpeppar, mortlad
  • Till servering
  • hårt tunnbröd eller knäckebröd
  • 85 g tångkaviar
  • finskuren färsk gräslök

Vegetarisk gubbröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Vegetarisk gubbröra med potatis, rödlök, kapris och picklad tofu. Perfekt att servera på midsommarbuffén.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Picklad tofu: Riv tofun grovt. Rör ihop vatten, socker, ättiksprit och kryddpeppar tills sockret lösts upp. Lägg tofun i lagen och låt stå minst 20 min. Häll av lagen från tofun.
  2. Blanda tofu, potatis, majonnäs, lök, kapris och gräslök. Smaka av med salt. Servera på tunnbröd och toppa med tångcaviar och gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!