Vegansk pasta fylld med spenat och pinjenötter

Vegansk pasta fylld med spenat och pinjenötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Hemgjord pasta som fylls med lök, spenat, basilika och pinjenötter. Så gott och perfekt att bjuda på till lördagsmiddag.

Tillagningstid: 40 min + 1 tim och 30 min för pastadegen.
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pastadeg
  • 5 dl durumvetemjöl (ca 325 g)
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1.75 dl vatten
  • Fyllning
  • 0.5 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 70 g färsk spenat
  • 1.5 dl pinjenötter
  • 0.5 kruka basilika
  • 1 dl riven växtbaserad hårdost
  • 2 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt, Arbeta in oljan och sedan vattnet lite i taget. När det bildasen degklump, fortsätt knåda till en fast och jämn deg, ca 5 min.
  2. Arbeta degen så blank som möjligt. Låt degen vila i en plastpåse ca 30 min i kyl.
  3. Finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lök och vitlök tills de mjuknat utan att få färg.
  4. Vänd ner spenaten och fortsätt steka tills den mjuknat. Tryck ut vätskan ur spenatblandningen genom en finmaskig sil. Mixa spenat, pinjenötter och basilika. Blanda ner ost, salt och peppar.
  5. Kavla ut degen till en tunn platta, ca 30x40 cm. Stansa ut rundlar med t ex ett glas, 6 cm i diametern. Lägg ca 1 tsk fyllning i mitten på varje rundel och vik ihop till halvmånar.
  6. Tryck ihop kanterna med en gaffel. Samla ihop resterande deg, kavla ut på nytt och gör likadant.
  7. Lägg pastakuddarna på en handduk och låt dem torka ca 15 min. Lägg pastan i saltat kokande vatten och koka ca 2-3 min.
  8. Servera gärna med stekt spenat, rostade pinjenötter, olivolja, färsk basilika, flingsalt och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-28

Hej Leia, det går bra att dubbla satsen om man vill ha mer pasta. Vi har provlagat receptet för fyra portioner. Ha en fin dag!

Leia

2022-04-26

Gott men absolut inte 4 portioner

Vegansk pasta fylld med spenat och pinjenötter
13 st
  • Ingredienser (13)
  • Pastadeg
  • 5 dl durumvetemjöl (ca 325 g)
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1.75 dl vatten
  • Fyllning
  • 0.5 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 70 g färsk spenat
  • 1.5 dl pinjenötter
  • 0.5 kruka basilika
  • 1 dl riven växtbaserad hårdost
  • 2 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar

Vegansk pasta fylld med spenat och pinjenötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Hemgjord pasta som fylls med lök, spenat, basilika och pinjenötter. Så gott och perfekt att bjuda på till lördagsmiddag.

Tillagningstid: 40 min + 1 tim och 30 min för pastadegen.
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt, Arbeta in oljan och sedan vattnet lite i taget. När det bildasen degklump, fortsätt knåda till en fast och jämn deg, ca 5 min.
  2. Arbeta degen så blank som möjligt. Låt degen vila i en plastpåse ca 30 min i kyl.
  3. Finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lök och vitlök tills de mjuknat utan att få färg.
  4. Vänd ner spenaten och fortsätt steka tills den mjuknat. Tryck ut vätskan ur spenatblandningen genom en finmaskig sil. Mixa spenat, pinjenötter och basilika. Blanda ner ost, salt och peppar.
  5. Kavla ut degen till en tunn platta, ca 30x40 cm. Stansa ut rundlar med t ex ett glas, 6 cm i diametern. Lägg ca 1 tsk fyllning i mitten på varje rundel och vik ihop till halvmånar.
  6. Tryck ihop kanterna med en gaffel. Samla ihop resterande deg, kavla ut på nytt och gör likadant.
  7. Lägg pastakuddarna på en handduk och låt dem torka ca 15 min. Lägg pastan i saltat kokande vatten och koka ca 2-3 min.
  8. Servera gärna med stekt spenat, rostade pinjenötter, olivolja, färsk basilika, flingsalt och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-28

Hej Leia, det går bra att dubbla satsen om man vill ha mer pasta. Vi har provlagat receptet för fyra portioner. Ha en fin dag!

Leia

2022-04-26

Gott men absolut inte 4 portioner