
Vegansk pasta fylld med spenat och pinjenötter
Betyg (1-5):
Hemgjord pasta som fylls med lök, spenat, basilika och pinjenötter. Så gott och perfekt att bjuda på till lördagsmiddag.
Tillagningstid: 40 min + 1 tim och 30 min för pastadegen.
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Pastadeg
- 5 dl durumvetemjöl (ca 325 g)
- 0.5 tsk salt
- 2 msk olivolja
- 1.75 dl vatten
- Fyllning
- 0.5 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 70 g färsk spenat
- 1.5 dl pinjenötter
- 0.5 kruka basilika
- 1 dl riven växtbaserad hårdost
- 2 krm salt
- 1 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här
- Blanda mjöl och salt, Arbeta in oljan och sedan vattnet lite i taget. När det bildasen degklump, fortsätt knåda till en fast och jämn deg, ca 5 min.
- Arbeta degen så blank som möjligt. Låt degen vila i en plastpåse ca 30 min i kyl.
- Finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lök och vitlök tills de mjuknat utan att få färg.
- Vänd ner spenaten och fortsätt steka tills den mjuknat. Tryck ut vätskan ur spenatblandningen genom en finmaskig sil. Mixa spenat, pinjenötter och basilika. Blanda ner ost, salt och peppar.
- Kavla ut degen till en tunn platta, ca 30x40 cm. Stansa ut rundlar med t ex ett glas, 6 cm i diametern. Lägg ca 1 tsk fyllning i mitten på varje rundel och vik ihop till halvmånar.
- Tryck ihop kanterna med en gaffel. Samla ihop resterande deg, kavla ut på nytt och gör likadant.
- Lägg pastakuddarna på en handduk och låt dem torka ca 15 min. Lägg pastan i saltat kokande vatten och koka ca 2-3 min.
- Servera gärna med stekt spenat, rostade pinjenötter, olivolja, färsk basilika, flingsalt och nymalen svartpeppar.
Vegansk pasta fylld med spenat och pinjenötter
Betyg (1-5):
Hemgjord pasta som fylls med lök, spenat, basilika och pinjenötter. Så gott och perfekt att bjuda på till lördagsmiddag.
Tillagningstid: 40 min + 1 tim och 30 min för pastadegen.
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda mjöl och salt, Arbeta in oljan och sedan vattnet lite i taget. När det bildasen degklump, fortsätt knåda till en fast och jämn deg, ca 5 min.
- Arbeta degen så blank som möjligt. Låt degen vila i en plastpåse ca 30 min i kyl.
- Finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lök och vitlök tills de mjuknat utan att få färg.
- Vänd ner spenaten och fortsätt steka tills den mjuknat. Tryck ut vätskan ur spenatblandningen genom en finmaskig sil. Mixa spenat, pinjenötter och basilika. Blanda ner ost, salt och peppar.
- Kavla ut degen till en tunn platta, ca 30x40 cm. Stansa ut rundlar med t ex ett glas, 6 cm i diametern. Lägg ca 1 tsk fyllning i mitten på varje rundel och vik ihop till halvmånar.
- Tryck ihop kanterna med en gaffel. Samla ihop resterande deg, kavla ut på nytt och gör likadant.
- Lägg pastakuddarna på en handduk och låt dem torka ca 15 min. Lägg pastan i saltat kokande vatten och koka ca 2-3 min.
- Servera gärna med stekt spenat, rostade pinjenötter, olivolja, färsk basilika, flingsalt och nymalen svartpeppar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-04-28
Hej Leia, det går bra att dubbla satsen om man vill ha mer pasta. Vi har provlagat receptet för fyra portioner. Ha en fin dag!
2022-04-26
Gott men absolut inte 4 portioner
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-04-28
Hej Leia, det går bra att dubbla satsen om man vill ha mer pasta. Vi har provlagat receptet för fyra portioner. Ha en fin dag!
Leia
2022-04-26
Gott men absolut inte 4 portioner