Vegansk kaka med rödbetor och citronfrosting

Vegansk kaka med rödbetor och citronfrosting

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

En saftig rödbetskaka som toppas med en frosting på växtbaserad färskost och rostade pumpakärnor.

Tillagningstid: 1 tim + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl sojamjöl
  • 1.5 msk pepparkakskrydda
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1.75 dl neutral olja
  • 4 dl finrivna färska rödbetor
  • Frosting
  • 300 g växtbaserad färskost
  • 2 dl florsocker
  • 1 citron, rivet skal
  • Garnering
  • 0.5 dl pumpakärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en ugnsform, ca 20 x 30 cm. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ner olja och rödbetor.
  2. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min. Låt kakan kallna.

Frosting

  1. Blanda färskost, florsocker och rivet citronskal (endast det gula) till en slät kräm i en bunke.
  2. Hetta upp en stekpanna och rosta pumpakärnorna på medelvärme tills de får lite färg.
  3. Stjälp ut kakan ur formen och lägg den på ett fat. Bred frostingen över kakan och garnera med pumpakärnorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vegansk kaka med rödbetor och citronfrosting
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl sojamjöl
  • 1.5 msk pepparkakskrydda
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1.75 dl neutral olja
  • 4 dl finrivna färska rödbetor
  • Frosting
  • 300 g växtbaserad färskost
  • 2 dl florsocker
  • 1 citron, rivet skal
  • Garnering
  • 0.5 dl pumpakärnor

Vegansk kaka med rödbetor och citronfrosting

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

En saftig rödbetskaka som toppas med en frosting på växtbaserad färskost och rostade pumpakärnor.

Tillagningstid: 1 tim + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
10 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en ugnsform, ca 20 x 30 cm. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ner olja och rödbetor.
  2. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min. Låt kakan kallna.

Frosting

  1. Blanda färskost, florsocker och rivet citronskal (endast det gula) till en slät kräm i en bunke.
  2. Hetta upp en stekpanna och rosta pumpakärnorna på medelvärme tills de får lite färg.
  3. Stjälp ut kakan ur formen och lägg den på ett fat. Bred frostingen över kakan och garnera med pumpakärnorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!