
Vegansk gubbröra
Betyg (1-5):
Vegansk gubbröra med picklad tofu, färskpotatis, kapris, rödlök och gräslök. Perfekt till midsommarlunchen.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
- 200 g kokta kalla potatisar, fintärnade
- 1 dl vegansk majonnäs
- 0.5 rödlök, finhackad
- 2 msk små kapris
- 2 msk finskuren färsk gräslök
- salt
- Picklad tofu
- 100 g fast tofu
- 1 dl vatten
- 0.5 dl strösocker
- 2 msk ättiksprit (12 %)
- 1 tsk hel kryddpeppar, mortlad
- Till servering
- hårt tunnbröd eller knäckebröd
- 85 g tångkaviar
- finskuren färsk gräslök
Gör så här
- Picklad tofu: Riv tofun grovt. Rör ihop vatten, socker, ättiksprit och kryddpeppar tills sockret lösts upp. Lägg tofun i lagen och låt stå minst 20 min. Häll av lagen från tofun.
- Blanda tofu, potatis, majonnäs, lök, kapris och gräslök. Smaka av med salt. Servera på tunnbröd och toppa med tångcaviar och gräslök.
Vegansk gubbröra
Betyg (1-5):
Vegansk gubbröra med picklad tofu, färskpotatis, kapris, rödlök och gräslök. Perfekt till midsommarlunchen.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Gör så här
- Picklad tofu: Riv tofun grovt. Rör ihop vatten, socker, ättiksprit och kryddpeppar tills sockret lösts upp. Lägg tofun i lagen och låt stå minst 20 min. Häll av lagen från tofun.
- Blanda tofu, potatis, majonnäs, lök, kapris och gräslök. Smaka av med salt. Servera på tunnbröd och toppa med tångcaviar och gräslök.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!