Vegansk gubbröra

Vegansk gubbröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Vegansk gubbröra med picklad tofu, färskpotatis, kapris, rödlök och gräslök. Perfekt till midsommarlunchen.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 200 g kokta kalla potatisar, fintärnade
  • 1 dl vegansk majonnäs
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 msk små kapris
  • 2 msk finskuren färsk gräslök
  • salt
  • Picklad tofu
  • 100 g fast tofu
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk hel kryddpeppar, mortlad
  • Till servering
  • hårt tunnbröd eller knäckebröd
  • 85 g tångkaviar
  • finskuren färsk gräslök

Gör så här

  1. Picklad tofu: Riv tofun grovt. Rör ihop vatten, socker, ättiksprit och kryddpeppar tills sockret lösts upp. Lägg tofun i lagen och låt stå minst 20 min. Häll av lagen från tofun.
  2. Blanda tofu, potatis, majonnäs, lök, kapris och gräslök. Smaka av med salt. Servera på tunnbröd och toppa med tångcaviar och gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-09-23

Tack för din kommentar, Jenny! Dra ner lite på ättiksspriten om det blir för syrligt.

Jenny

2022-09-21

Det smakar inte gubbröra men Det är gott även om tofun blir väldigt syrlig.

Vegansk gubbröra
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 200 g kokta kalla potatisar, fintärnade
  • 1 dl vegansk majonnäs
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 msk små kapris
  • 2 msk finskuren färsk gräslök
  • salt
  • Picklad tofu
  • 100 g fast tofu
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk hel kryddpeppar, mortlad
  • Till servering
  • hårt tunnbröd eller knäckebröd
  • 85 g tångkaviar
  • finskuren färsk gräslök

Vegansk gubbröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Vegansk gubbröra med picklad tofu, färskpotatis, kapris, rödlök och gräslök. Perfekt till midsommarlunchen.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Picklad tofu: Riv tofun grovt. Rör ihop vatten, socker, ättiksprit och kryddpeppar tills sockret lösts upp. Lägg tofun i lagen och låt stå minst 20 min. Häll av lagen från tofun.
  2. Blanda tofu, potatis, majonnäs, lök, kapris och gräslök. Smaka av med salt. Servera på tunnbröd och toppa med tångcaviar och gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-09-23

Tack för din kommentar, Jenny! Dra ner lite på ättiksspriten om det blir för syrligt.

Jenny

2022-09-21

Det smakar inte gubbröra men Det är gott även om tofun blir väldigt syrlig.