Vegansk gryta

Vegansk gryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(50)

God och enkel vegansk rotfruktsgryta med morötter, potatis, jordärtskocka och linser. Grytan smaksätts med kanelstång och apelsin som ger extra god smak.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
  • 400 g morot
  • 400 g potatisar
  • 280 g jordärtskocka
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 1 tsk kumminfrön
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 kanelstång
  • 400 g kokta linser, avsköljda, På burk (bruttovikt)
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skrubba rotfrukterna. Skär i bitar. Fräs lök och chili i olja och tillsätt de torra kryddorna. Rör ner tomatpuré och stek lite till.
  2. Häll i vatten, smula ner buljongtärningen och tillsätt kanelstång och grönsakerna. Låt koka på svag värme tills grönsakerna nästan är klara, ca 20 min.
  3. Häll i linserna och riv ner apelsinskal. Smaka av med salt och peppar. Servera med couscousen nedan.

Tips

Grytan är också god med råris eller bulgur.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vegansk gryta
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 400 g morot
  • 400 g potatisar
  • 280 g jordärtskocka
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 1 tsk kumminfrön
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 kanelstång
  • 400 g kokta linser, avsköljda, På burk (bruttovikt)
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • salt och peppar

Vegansk gryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(50)

God och enkel vegansk rotfruktsgryta med morötter, potatis, jordärtskocka och linser. Grytan smaksätts med kanelstång och apelsin som ger extra god smak.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skrubba rotfrukterna. Skär i bitar. Fräs lök och chili i olja och tillsätt de torra kryddorna. Rör ner tomatpuré och stek lite till.
  2. Häll i vatten, smula ner buljongtärningen och tillsätt kanelstång och grönsakerna. Låt koka på svag värme tills grönsakerna nästan är klara, ca 20 min.
  3. Häll i linserna och riv ner apelsinskal. Smaka av med salt och peppar. Servera med couscousen nedan.

Tips

Grytan är också god med råris eller bulgur.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!