Vegansk glasstårta med bärrippel

Vegansk glasstårta med bärrippel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

En allt-i-ett-kaka med både kladdkaka och glasstårta och bär. Perfekt efterrätt på sommarkalaset. Recept av Karoline Jönsson.

Tillagningstid: 25 min + tid i frysen
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
  • 1 liter sojaglass, vaniljsmak
  • 2 dl valfri sylt
  • färsk bär, till servering
  • Kladdkaksbotten
  • 125 g mjölkfritt margarin
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kikärtsspad
  • 1 dl kakao
  • 1 kaffemått kaffepulver (vanligt bryggkaffe)
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält margarineti en rymlig kastrull. Tillsätt sockret och rör om. Ta kastrullen från värmen och häll i resten av ingredienserna. Rör om till en jämn smet.
  2. Klä en ugns- och frystålig form medbakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 18 min, tills ytan är torr men kakan dallrar i mitten om man skakar på den. Låt svalna helt.
  3. Ta fram glassen och låt den stå i rumstemperaturca 30 min eller tills den mjuknarnågot. Vänd ner sylten med några handtag och täck sedan kakan med glassen.
  4. Jämna till ytan med en sked. Ställ in i frysen och ta fram 5–10 min före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vegansk glasstårta med bärrippel
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 liter sojaglass, vaniljsmak
  • 2 dl valfri sylt
  • färsk bär, till servering
  • Kladdkaksbotten
  • 125 g mjölkfritt margarin
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kikärtsspad
  • 1 dl kakao
  • 1 kaffemått kaffepulver (vanligt bryggkaffe)
  • 1 krm salt

Vegansk glasstårta med bärrippel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

En allt-i-ett-kaka med både kladdkaka och glasstårta och bär. Perfekt efterrätt på sommarkalaset. Recept av Karoline Jönsson.

Tillagningstid: 25 min + tid i frysen
Ugnstemperatur:200º
10 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält margarineti en rymlig kastrull. Tillsätt sockret och rör om. Ta kastrullen från värmen och häll i resten av ingredienserna. Rör om till en jämn smet.
  2. Klä en ugns- och frystålig form medbakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 18 min, tills ytan är torr men kakan dallrar i mitten om man skakar på den. Låt svalna helt.
  3. Ta fram glassen och låt den stå i rumstemperaturca 30 min eller tills den mjuknarnågot. Vänd ner sylten med några handtag och täck sedan kakan med glassen.
  4. Jämna till ytan med en sked. Ställ in i frysen och ta fram 5–10 min före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!