Vegansk glasstårta med bärrippel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En allt-i-ett-kaka med både kladdkaka och glasstårta och bär. Perfekt efterrätt på sommarkalaset. Recept av Karoline Jönsson.

Tillagningstid: 25 min + tid i frysen
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter sojaglass, vaniljsmak
  • 2 dl valfri sylt
  • färsk bär, till servering
  • Kladdkaksbotten
  • 125 g mjölkfritt margarin
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kikärtsspad
  • 1 dl kakao
  • 1 kaffemått kaffepulver (vanligt bryggkaffe)
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält margarineti en rymlig kastrull. Tillsätt sockret och rör om. Ta kastrullen från värmen och häll i resten av ingredienserna. Rör om till en jämn smet.
  2. Klä en ugns- och frystålig form medbakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 18 min, tills ytan är torr men kakan dallrar i mitten om man skakar på den. Låt svalna helt.
  3. Ta fram glassen och låt den stå i rumstemperaturca 30 min eller tills den mjuknarnågot. Vänd ner sylten med några handtag och täck sedan kakan med glassen.
  4. Jämna till ytan med en sked. Ställ in i frysen och ta fram 5–10 min före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Blåbär- och kokosbräck

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Chokladbrylé med röda bär och italiensk hallonmaräng

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lakritsstrut med färska hallon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Dalkullans smultronkorg

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kladdkaka med choklad

Betyg
Betyg
(50)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 liter sojaglass, vaniljsmak
  • 2 dl valfri sylt
  • färsk bär, till servering
  • Kladdkaksbotten
  • 125 g mjölkfritt margarin
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kikärtsspad
  • 1 dl kakao
  • 1 kaffemått kaffepulver (vanligt bryggkaffe)
  • 1 krm salt

Vegansk glasstårta med bärrippel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En allt-i-ett-kaka med både kladdkaka och glasstårta och bär. Perfekt efterrätt på sommarkalaset. Recept av Karoline Jönsson.

Tillagningstid: 25 min + tid i frysen
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält margarineti en rymlig kastrull. Tillsätt sockret och rör om. Ta kastrullen från värmen och häll i resten av ingredienserna. Rör om till en jämn smet.
  2. Klä en ugns- och frystålig form medbakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 18 min, tills ytan är torr men kakan dallrar i mitten om man skakar på den. Låt svalna helt.
  3. Ta fram glassen och låt den stå i rumstemperaturca 30 min eller tills den mjuknarnågot. Vänd ner sylten med några handtag och täck sedan kakan med glassen.
  4. Jämna till ytan med en sked. Ställ in i frysen och ta fram 5–10 min före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Blåbär- och kokosbräck

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Chokladbrylé med röda bär och italiensk hallonmaräng

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lakritsstrut med färska hallon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Dalkullans smultronkorg

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kladdkaka med choklad

Betyg
Betyg
(50)