
Vegansk glasstårta med bärrippel
Betyg (1-5):
En allt-i-ett-kaka med både kladdkaka och glasstårta och bär. Perfekt efterrätt på sommarkalaset. Recept av Karoline Jönsson.
Tillagningstid: 25 min + tid i frysen
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 liter sojaglass, vaniljsmak
- 2 dl valfri sylt
- färsk bär, till servering
- Kladdkaksbotten
- 125 g mjölkfritt margarin
- 2.5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kikärtsspad
- 1 dl kakao
- 1 kaffemått kaffepulver (vanligt bryggkaffe)
- 1 krm salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Smält margarineti en rymlig kastrull. Tillsätt sockret och rör om. Ta kastrullen från värmen och häll i resten av ingredienserna. Rör om till en jämn smet.
- Klä en ugns- och frystålig form medbakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 18 min, tills ytan är torr men kakan dallrar i mitten om man skakar på den. Låt svalna helt.
- Ta fram glassen och låt den stå i rumstemperaturca 30 min eller tills den mjuknarnågot. Vänd ner sylten med några handtag och täck sedan kakan med glassen.
- Jämna till ytan med en sked. Ställ in i frysen och ta fram 5–10 min före servering.
Vegansk glasstårta med bärrippel
Betyg (1-5):
En allt-i-ett-kaka med både kladdkaka och glasstårta och bär. Perfekt efterrätt på sommarkalaset. Recept av Karoline Jönsson.
Tillagningstid: 25 min + tid i frysen
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Smält margarineti en rymlig kastrull. Tillsätt sockret och rör om. Ta kastrullen från värmen och häll i resten av ingredienserna. Rör om till en jämn smet.
- Klä en ugns- och frystålig form medbakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 18 min, tills ytan är torr men kakan dallrar i mitten om man skakar på den. Låt svalna helt.
- Ta fram glassen och låt den stå i rumstemperaturca 30 min eller tills den mjuknarnågot. Vänd ner sylten med några handtag och täck sedan kakan med glassen.
- Jämna till ytan med en sked. Ställ in i frysen och ta fram 5–10 min före servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!