Varmrökt lax med gurksallad

Varmrökt lax med gurksallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Fisk, potatis och sås är det bästa som finns! Här är den varmrökt med en kall och krämig gurksås och kokt potatis.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 800 g varmrökt lax
  • Gurksallad:
  • 0.5 dm stor, grovriven gurka
  • 1.5 dl gräddfil
  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad gräslök eller dill
  • 0.5 krm peppar
  • 1 krm salt
  • 800 g kokt potatis
  • 250 g kokta sockerärtor

Gör så här

  1. Värm eventuellt fisken i ugnen i 200°, 10-15 minuter.
  2. Lägg den rivna gurkan på ett hushållspapper så att det mesta av gurksaften sugs upp. Blanda gräddfil, majonnäs, vitlök och färska örter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner gurkan.
  3. Bena ur fisken och ta bort skinnet.
  4. Servera den med sallad, potatis och sockerärter.
Varmrökt lax med gurksallad
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 800 g varmrökt lax
  • Gurksallad:
  • 0.5 dm stor, grovriven gurka
  • 1.5 dl gräddfil
  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad gräslök eller dill
  • 0.5 krm peppar
  • 1 krm salt
  • 800 g kokt potatis
  • 250 g kokta sockerärtor

Varmrökt lax med gurksallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Fisk, potatis och sås är det bästa som finns! Här är den varmrökt med en kall och krämig gurksås och kokt potatis.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Värm eventuellt fisken i ugnen i 200°, 10-15 minuter.
  2. Lägg den rivna gurkan på ett hushållspapper så att det mesta av gurksaften sugs upp. Blanda gräddfil, majonnäs, vitlök och färska örter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner gurkan.
  3. Bena ur fisken och ta bort skinnet.
  4. Servera den med sallad, potatis och sockerärter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!