Varmrökt lax med gurksallad

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Fisk, potatis och sås är det bästa som finns! Här är den varmrökt med en kall och krämig gurksås och kokt potatis.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 800 g varmrökt lax
  • Gurksallad:
  • 0.5 dm stor, grovriven gurka
  • 1.5 dl gräddfil
  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad gräslök eller dill
  • 0.5 krm peppar
  • 800 g kokt potatis
  • 250 g kokta sockerärtor

Gör så här

  1. Värm eventuellt fisken i ugnen i 200°, 10-15 minuter.
  2. Lägg den rivna gurkan på ett hushållspapper så att det mesta av gurksaften sugs upp. Blanda gräddfil, majonnäs, vitlök och färska örter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner gurkan.
  3. Bena ur fisken och ta bort skinnet.
  4. Servera den med sallad, potatis och sockerärter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Barnens godaste ugnsfisk

(38)

Fiskgryta med nudlar och broccoli

(23)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Laxbiffar med nudelsallad

(15)

Tomatig tonfiskpasta med kapris och timjan

(7)

Torskburgare med hemgjord dressing

(20)

Tunnbrödsrulle med varmrökt lax

(6)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 800 g varmrökt lax
  • Gurksallad:
  • 0.5 dm stor, grovriven gurka
  • 1.5 dl gräddfil
  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad gräslök eller dill
  • 0.5 krm peppar
  • 800 g kokt potatis
  • 250 g kokta sockerärtor

Varmrökt lax med gurksallad

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Fisk, potatis och sås är det bästa som finns! Här är den varmrökt med en kall och krämig gurksås och kokt potatis.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm eventuellt fisken i ugnen i 200°, 10-15 minuter.
  2. Lägg den rivna gurkan på ett hushållspapper så att det mesta av gurksaften sugs upp. Blanda gräddfil, majonnäs, vitlök och färska örter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner gurkan.
  3. Bena ur fisken och ta bort skinnet.
  4. Servera den med sallad, potatis och sockerärter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Barnens godaste ugnsfisk

(38)

Fiskgryta med nudlar och broccoli

(23)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Laxbiffar med nudelsallad

(15)

Tomatig tonfiskpasta med kapris och timjan

(7)

Torskburgare med hemgjord dressing

(20)

Tunnbrödsrulle med varmrökt lax

(6)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies