Varmrökt lax med äppelsalsa
Varmrökt lax med äppelsalsa
  • Tid 15 min

Varmrökt lax med äppelsalsa

4.25 (4 betyg)

Det friska äpplet är otroligt gott till den rökta laxen.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

10 bufféportioner
  • 800 g varmrökt lax, gärna en hel sida
Äppelsalsa
  • 2 äpplen, gärna Granny Smith
  • 3 salladslökar
  • 30 g dill eller persilja
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 dl små kapris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tärna äpplena fint. Strimla salladslöken. Hacka dillen. Rör ihop ingredienserna till salsan.

  2. 2

    Lägg upp laxen på ett serveringsfat och skeda över salsan vad servering.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jane

    Otroligt gott. Trodde faktiskt inte på kombinationen men jag blev glatt överraskad. Äpplets syrlighet går bra mot den feta laxen. Blir väldigt fräscht. Tog lite salt och vitpeppar i salsan. En ny favorit i familjen. Serverade med kokt potatis och gjorde en sås till på creme fraiche, dill, pressad citron, salt och peppar.