Varmrökt fisk med rödbetor och kapris

Varmrökt fisk med rödbetor och kapris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Syrliga rödbetor med len fisk gör smaklökarna glada.

Tillagningstid: 10 minuter + ca 30 minuter för rödbetskok + e...
8 portioner
  • Inlagda rödbetor:
  • 1 kg färska små rödbetor
  • 5 dl rödbetsspad eller vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1.5 dl strösocker
  • Vinägrett:
  • 1 hackad liten rödlök
  • 0.75 dl olivolja
  • 0.75 dl vit balsamvinäger
  • 0.5 msk honung
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 dl grovhackad persilja, eventuellt
  • 600 g varmrökt makrill eller sik

Gör så här

  1. Inlagda rödbetor: Skrubba försiktigt betorna rena men låt rot och spets vara kvar. Koka rödbetorna tills de är mjuka,prova med provsticka. Sila eventuellt av 5 dl av kokspadet. Ställ åt sidan. Skölj betorna i kallt vatten och gnid av skalet. Skär betorna i mindre bitar och lägg i en bunke.
  2. Koka upp rödbetsspadet eller vatten, ättiksprit och socker. Häll lagen över rödbetorna. Låt svalna, täck bunken med plastfolie och låt stå ett dygn i kylen.
  3. Vinägrett: Blanda gärna rödlök, olja, vinäger, honung, salt och peppar dagen före serveringen - då blir löken rosa och mjuk.
  4. Blanda kapris och eventuellt persilja i vinägretten. Häll bort rödbetslagen och häll vinägretten över rödbetorna istället. Rör om. Dela för hand fisken i stora bitar och lägg dem på ett fat. Lägg betorna på eller runt fisken. Det går också bra att servera dem i en skål vid sidan av.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Wiola

2013-07-22

Jättegott! Nu under sommaren medan rödbetorna är späda koker jag dem bara, skär dem i klyftor och serverar dem ljummna med ruccola el babyspenat och slår en dressing av rapsolja och pressad citon över.

Ninni

2012-02-27

Supergott för en rödbets och fiskälskare!!!

Varmrökt fisk med rödbetor och kapris
12 st
  • Ingredienser (12)
  • Inlagda rödbetor:
  • 1 kg färska små rödbetor
  • 5 dl rödbetsspad eller vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1.5 dl strösocker
  • Vinägrett:
  • 1 hackad liten rödlök
  • 0.75 dl olivolja
  • 0.75 dl vit balsamvinäger
  • 0.5 msk honung
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 dl grovhackad persilja, eventuellt
  • 600 g varmrökt makrill eller sik

Varmrökt fisk med rödbetor och kapris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Syrliga rödbetor med len fisk gör smaklökarna glada.

Tillagningstid: 10 minuter + ca 30 minuter för rödbetskok + e...
8 portioner

Gör så här

  1. Inlagda rödbetor: Skrubba försiktigt betorna rena men låt rot och spets vara kvar. Koka rödbetorna tills de är mjuka,prova med provsticka. Sila eventuellt av 5 dl av kokspadet. Ställ åt sidan. Skölj betorna i kallt vatten och gnid av skalet. Skär betorna i mindre bitar och lägg i en bunke.
  2. Koka upp rödbetsspadet eller vatten, ättiksprit och socker. Häll lagen över rödbetorna. Låt svalna, täck bunken med plastfolie och låt stå ett dygn i kylen.
  3. Vinägrett: Blanda gärna rödlök, olja, vinäger, honung, salt och peppar dagen före serveringen - då blir löken rosa och mjuk.
  4. Blanda kapris och eventuellt persilja i vinägretten. Häll bort rödbetslagen och häll vinägretten över rödbetorna istället. Rör om. Dela för hand fisken i stora bitar och lägg dem på ett fat. Lägg betorna på eller runt fisken. Det går också bra att servera dem i en skål vid sidan av.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Wiola

2013-07-22

Jättegott! Nu under sommaren medan rödbetorna är späda koker jag dem bara, skär dem i klyftor och serverar dem ljummna med ruccola el babyspenat och slår en dressing av rapsolja och pressad citon över.

Ninni

2012-02-27

Supergott för en rödbets och fiskälskare!!!