Varmrökt fisk med rödbetor och kapris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Syrliga rödbetor med len fisk gör smaklökarna glada.

Tillagningstid: 10 minuter + ca 30 minuter för rödbetskok + e...
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Inlagda rödbetor:
  • 1 kg färska små rödbetor
  • 5 dl rödbetsspad eller vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1.5 dl strösocker
  • Vinägrett:
  • 1 hackad liten rödlök
  • 0.75 dl olivolja
  • 0.75 dl vit balsamvinäger
  • 0.5 msk honung
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 dl grovhackad persilja, eventuellt
  • 600 g varmrökt makrill eller sik

Gör så här

  1. Inlagda rödbetor: Skrubba försiktigt betorna rena men låt rot och spets vara kvar. Koka rödbetorna tills de är mjuka,prova med provsticka. Sila eventuellt av 5 dl av kokspadet. Ställ åt sidan. Skölj betorna i kallt vatten och gnid av skalet. Skär betorna i mindre bitar och lägg i en bunke.
  2. Koka upp rödbetsspadet eller vatten, ättiksprit och socker. Häll lagen över rödbetorna. Låt svalna, täck bunken med plastfolie och låt stå ett dygn i kylen.
  3. Vinägrett: Blanda gärna rödlök, olja, vinäger, honung, salt och peppar dagen före serveringen - då blir löken rosa och mjuk.
  4. Blanda kapris och eventuellt persilja i vinägretten. Häll bort rödbetslagen och häll vinägretten över rödbetorna istället. Rör om. Dela för hand fisken i stora bitar och lägg dem på ett fat. Lägg betorna på eller runt fisken. Det går också bra att servera dem i en skål vid sidan av.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Wiola

2013-07-22

Jättegott! Nu under sommaren medan rödbetorna är späda koker jag dem bara, skär dem i klyftor och serverar dem ljummna med ruccola el babyspenat och slår en dressing av rapsolja och pressad citon över.

Ninni

2012-02-27

Supergott för en rödbets och fiskälskare!!!

Liknande recept

Spara recept

Risnudelsallad med tonfisk och lime

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Rödbetsgravad lax med dijonnaise

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rimmad lax med ljummen rotfruktssallad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Silltårta

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Böcklingsallad med rödbetor och kapris

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Inkokt lax med dillmajonnäs

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Havtornsmarinerad lax med blomkål och rostad gulbeta

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Picklad syltlök fylld med jordärtskockspuré och löjrom

Betyg
Betyg
(3)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • Inlagda rödbetor:
  • 1 kg färska små rödbetor
  • 5 dl rödbetsspad eller vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1.5 dl strösocker
  • Vinägrett:
  • 1 hackad liten rödlök
  • 0.75 dl olivolja
  • 0.75 dl vit balsamvinäger
  • 0.5 msk honung
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 dl grovhackad persilja, eventuellt
  • 600 g varmrökt makrill eller sik

Varmrökt fisk med rödbetor och kapris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Syrliga rödbetor med len fisk gör smaklökarna glada.

Tillagningstid: 10 minuter + ca 30 minuter för rödbetskok + e...
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Inlagda rödbetor: Skrubba försiktigt betorna rena men låt rot och spets vara kvar. Koka rödbetorna tills de är mjuka,prova med provsticka. Sila eventuellt av 5 dl av kokspadet. Ställ åt sidan. Skölj betorna i kallt vatten och gnid av skalet. Skär betorna i mindre bitar och lägg i en bunke.
  2. Koka upp rödbetsspadet eller vatten, ättiksprit och socker. Häll lagen över rödbetorna. Låt svalna, täck bunken med plastfolie och låt stå ett dygn i kylen.
  3. Vinägrett: Blanda gärna rödlök, olja, vinäger, honung, salt och peppar dagen före serveringen - då blir löken rosa och mjuk.
  4. Blanda kapris och eventuellt persilja i vinägretten. Häll bort rödbetslagen och häll vinägretten över rödbetorna istället. Rör om. Dela för hand fisken i stora bitar och lägg dem på ett fat. Lägg betorna på eller runt fisken. Det går också bra att servera dem i en skål vid sidan av.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Wiola

2013-07-22

Jättegott! Nu under sommaren medan rödbetorna är späda koker jag dem bara, skär dem i klyftor och serverar dem ljummna med ruccola el babyspenat och slår en dressing av rapsolja och pressad citon över.

Ninni

2012-02-27

Supergott för en rödbets och fiskälskare!!!

Liknande recept

Spara recept

Risnudelsallad med tonfisk och lime

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Rödbetsgravad lax med dijonnaise

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rimmad lax med ljummen rotfruktssallad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Silltårta

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Böcklingsallad med rödbetor och kapris

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Inkokt lax med dillmajonnäs

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Havtornsmarinerad lax med blomkål och rostad gulbeta

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Picklad syltlök fylld med jordärtskockspuré och löjrom

Betyg
Betyg
(3)