Värmande färssoppa med matkorn

Värmande färssoppa med matkorn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Matig soppa med djup smak.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 300 g köttfärs, av nöt eller älg (10 %)
  • 1 msk olja
  • 100 g rotselleri i små tärningar
  • 150 g purjolök i strimlor
  • 2 morot i skivor
  • 6 dl vatten
  • 4 dl mellanmjölk
  • 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 1 lagerblad
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 1 dl matkorn
  • 3 krm salt

Gör så här

  1. Bryn färsen i fettet i en stor gryta och rör den jämnt grynig. Tillsätt grönsaker, vatten, mjölk, smulade buljongtärningar, kryddor och matkorn. Koka upp och låt sjuda under lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt.

Servering

Servera rykande varm med bröd.

Tips

1 msk färsk timjan motsvarar 0,5 tsk torkad.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Värmande färssoppa med matkorn
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 300 g köttfärs, av nöt eller älg (10 %)
  • 1 msk olja
  • 100 g rotselleri i små tärningar
  • 150 g purjolök i strimlor
  • 2 morot i skivor
  • 6 dl vatten
  • 4 dl mellanmjölk
  • 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 1 lagerblad
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 1 dl matkorn
  • 3 krm salt

Värmande färssoppa med matkorn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Matig soppa med djup smak.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Bryn färsen i fettet i en stor gryta och rör den jämnt grynig. Tillsätt grönsaker, vatten, mjölk, smulade buljongtärningar, kryddor och matkorn. Koka upp och låt sjuda under lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt.

Servering

Servera rykande varm med bröd.

Tips

1 msk färsk timjan motsvarar 0,5 tsk torkad.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!