Värmande färssoppa med matkorn
  • Tid 30 min

Värmande färssoppa med matkorn

3.18 (11 betyg)

Matig soppa med djup smak.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g köttfärs, av nöt eller älg (10 %)
  • 1 msk olja
  • 100 g rotselleri i små tärningar
  • 150 g purjolök i strimlor
  • 2 morötter i skivor
  • 6 dl vatten
  • 4 dl mellanmjölk
  • 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 1 lagerblad
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 1 dl matkorn
  • 3 krm salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryn färsen i fettet i en stor gryta och rör den jämnt grynig. Tillsätt grönsaker, vatten, mjölk, smulade buljongtärningar, kryddor och matkorn. Koka upp och låt sjuda under lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt.

Servering

Servera rykande varm med bröd.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
1 msk färsk timjan motsvarar 0,5 tsk torkad.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar