Varma chokladbakelser med hallon

Varma chokladbakelser med hallon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Ljuvliga små bakelser med god chokladsmak.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
  • 200 g mörk choklad
  • 125 g smör
  • 4 ägg, varav 2 endast gulan
  • 0.75 dl strösocker
  • 3 msk vetemjöl
  • 125 g hallon
  • Till servering:
  • hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält choklad och smör på låg värme i en kastrull.
  3. Vispa ägg, äggulor och socker vitt och pösigt. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. Sikta ner mjölet och vispa försiktigt ihop till en jämn smet.
  4. Fördela smeten i 6 portionsformar. Tryck ner några hallon i varje form och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Bakelserna ska fortfarande vara kladdiga i mitten.

Till servering

  1. Toppa bakelserna med hallon.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth

2013-07-01

Goda! 70% choklad blir lagom.

Varma chokladbakelser med hallon
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 200 g mörk choklad
  • 125 g smör
  • 4 ägg, varav 2 endast gulan
  • 0.75 dl strösocker
  • 3 msk vetemjöl
  • 125 g hallon
  • Till servering:
  • hallon

Varma chokladbakelser med hallon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Ljuvliga små bakelser med god chokladsmak.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält choklad och smör på låg värme i en kastrull.
  3. Vispa ägg, äggulor och socker vitt och pösigt. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. Sikta ner mjölet och vispa försiktigt ihop till en jämn smet.
  4. Fördela smeten i 6 portionsformar. Tryck ner några hallon i varje form och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Bakelserna ska fortfarande vara kladdiga i mitten.

Till servering

  1. Toppa bakelserna med hallon.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth

2013-07-01

Goda! 70% choklad blir lagom.