Varm sallad med rödkål och äpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Krispig vacker sallad med valnötter och granatäppelkärnor.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 350 g rödkålshuvud i strimlor
  • 1 msk smör
  • 140 g tärnat bacon
  • 600 g urkätnade, röda äpplen i klyftor
  • 2 dl grovhackade valnötskärnor
  • 1 msk olivolja (eller efter smak)
  • 1 msk vit balsamvinäger (eller efter smak)
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 100 g rucola (ca 100 g)
  • 1 granatäpple

Gör så här

  1. Fräs rödkålen mjuk i smör på inte alltför hög värme. Tillsätt bacontärningarna efter ett par minuter och äpplena efter ytterligare ett par minuter. Fortsätt fräsa cirka fem minuter. Blanda ner valnötterna och rör om.
  2. Smaka av med olivolja, balsamvinäger, salt och peppar. Bred ut rucolan på ett fat. Fördela rödkålsröran ovanpå. Dela granatäpplet och garnera med kärnorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mia

2012-12-23

Supergod och en färgklick.

Liknande recept

Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Coleslaw med grönkål och äpple

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Smoothie bowl

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vegansk ”sill” i krämig sås

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ljummen rödkålssallad med fikon och nötter

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Krossade cashewnötter med paprika

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 350 g rödkålshuvud i strimlor
  • 1 msk smör
  • 140 g tärnat bacon
  • 600 g urkätnade, röda äpplen i klyftor
  • 2 dl grovhackade valnötskärnor
  • 1 msk olivolja (eller efter smak)
  • 1 msk vit balsamvinäger (eller efter smak)
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 100 g rucola (ca 100 g)
  • 1 granatäpple

Varm sallad med rödkål och äpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Krispig vacker sallad med valnötter och granatäppelkärnor.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs rödkålen mjuk i smör på inte alltför hög värme. Tillsätt bacontärningarna efter ett par minuter och äpplena efter ytterligare ett par minuter. Fortsätt fräsa cirka fem minuter. Blanda ner valnötterna och rör om.
  2. Smaka av med olivolja, balsamvinäger, salt och peppar. Bred ut rucolan på ett fat. Fördela rödkålsröran ovanpå. Dela granatäpplet och garnera med kärnorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mia

2012-12-23

Supergod och en färgklick.

Liknande recept

Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Coleslaw med grönkål och äpple

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Smoothie bowl

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vegansk ”sill” i krämig sås

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ljummen rödkålssallad med fikon och nötter

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Krossade cashewnötter med paprika

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)