Varm bruschetta

Varm bruschetta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Supergod bruschetta med varma körsbärstomater, vitlök och färsk basilika. Perfekt som förätt eller tilltugg.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 500 g körsbärstomat på kvist
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • flingsalt
  • 1 liten baguette
  • färsk basilika
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela tomaterna och lägg med snittytan uppåt i en ugnsform.
  2. Blanda olja med riven vitlök och skeda hälften över tomaterna. Salta och tillaga mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Pensla resten av oljan på bröden och stek till fin färg.
  4. Lägg tomaterna på bröden och garnera med basilika. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Om du använder ett grövre bröd blir de mer rustika.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2021-07-06

Supergott! Alla åt med god aptit!

Varm bruschetta
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g körsbärstomat på kvist
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • flingsalt
  • 1 liten baguette
  • färsk basilika
  • nymalen svartpeppar

Varm bruschetta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Supergod bruschetta med varma körsbärstomater, vitlök och färsk basilika. Perfekt som förätt eller tilltugg.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela tomaterna och lägg med snittytan uppåt i en ugnsform.
  2. Blanda olja med riven vitlök och skeda hälften över tomaterna. Salta och tillaga mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Pensla resten av oljan på bröden och stek till fin färg.
  4. Lägg tomaterna på bröden och garnera med basilika. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Om du använder ett grövre bröd blir de mer rustika.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2021-07-06

Supergott! Alla åt med god aptit!